De depressie overwonnen

Net als veel jongeren wilde ik in mijn pubertijd genieten van het leven zonder me druk te maken over de regels. Vanwege deze houding kwam ik al snel in aanraking met verkeerde vrienden. Thuis ging het heel slecht. Mijn ouders besloten te scheiden en binnen één week raakten mijn vader, broers, zusje en ik opeens dakloos.
Ik probeerde dit te verdringen door softdrugs te gebruiken, veel uit te gaan en te drinken. Diep van binnen was ik echter depressief. Ik kreeg last van een minderwaardigheidscomplex, vertrouwde niemand meer, stopte met mijn school en bleef alleen maar thuis marihuana roken. Het kwam zover dat ik niet eens kon slapen zonder te blowen.
Mijn broertje haalde me over om naar de UKGR te komen. Ik besloot om te komen, omdat ik een verandering wilde zien in mijn schoolsituatie. Wonderbaarlijk genoeg kreeg ik de kans om mijn studie af te maken. Iets wat, voor mij, een wonder was.
Elke keer wanneer ik kwam voelde ik me beter en sterker in mijn schoenen staan, ik merkte dat mijn depressie telkens minder werd en dat ik weer zin begon te krijgen in het leven. Ik ontving ook de kracht om van mijn verslaving aan marihuana af te komen.
Ik kan zeggen dat ik nu een totaal andere persoon ben. Voorheen had ik totaal geen positief beeld van het leven. Nu heb ik mijn studie afgerond, heb ik een mooie baan met vooruitzichten, ben ik vrij van mijn verslaving en heb ik plezier in het leven. Wonderen zijn zeker de wereld nog niet uit.

Gaël Mbwete