De richting is belangrijker dan snelheid




 

Velen begonnen, renden en werden zelfs toegejuicht, maar ze deden het zonder de Richting te volgen tijdens het parcours.

Ze verloren hun focus, raakten afgeleid, keken naar dingen, mensen, situaties, verleidingen in de wereld, zonde en daarom bleven ze achter.

Deze video trok mijn aandacht, omdat de mensen het konijn zelfs motiveerden, hem riepen, naar hem schreeuwden, maar hij was zonder richting, zonder focus.

De schildpad daarentegen keek vooruit, met focus en richting.

Het maakt niet uit hoe lang het duurt, maar wat uit maakt is dat we het Doel bereiken en de Hemel bereiken.

“Niet dat ik het al verkregen heb of al volmaakt ben, maar ik jaag ernaar om het ook te grijpen. Daartoe ben ik ook door Christus Jezus gegrepen. Broeders, ikzelf denk niet dat ik het gegrepen heb, maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus. Laten wij dan, voor zover wij geestelijk volwassen zijn, deze gezindheid hebben; en als u iets anders gezind bent, ook dat zal God u openbaren. Maar tot zover wij gekomen zijn, laten wij naar dezelfde regel wandelen, laten wij eensgezind zijn.” (Filippenzen3:12-16)

De richting is daarom belangrijker dan snelheid.

  • Met dank aan: Pastor Rodolfo Lima

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...