Geheim van het Leven

Elke offerande die aan God wordt gegeven onthult wat er in het hart van de offerandegever zit en toont zijn relatie met Hem. Door middel van de offerande aan God brengt de persoon liefde, genegenheid, toewijding en waardering over.

Alleen degenen die op een mooie dag een echte ontmoeting met de Here Jezus Christus hebben gehad, kunnen de grootheid, de glorie en het belang van tienden en offeranden waarderen.

Het voorrecht om een tiendegever en offerandegever te zijn is echter niet voor iedereen weggelegd. Weinigen kennen echt de betekenis van geven en ontvangen van God, vooral omdat deze relatie het grootste en belangrijkste gevoel bevat dat in het hart van de mens kan wonen: het geloof.

De Bijbel zit vol met voorbeelden van zowel eenvoudige als bescheiden mensen en van de belangrijkste en rijkste leidinggevenden die de blijdschap en het plezier hebben ervaren dat ze God iets konden aanbieden. Velen werden gedreven door het gevoel van dankbaarheid; anderen, bewogen door diepe liefde; en er zijn anderen die het doen door het plezier in het helpen. De arts en evangelist Lukas zegt in zijn Evangelie:

“En het gebeurde daarna dat Hij van stad tot stad en van dorp tot dorp trok en er predikte en het Evangelie van het Koninkrijk van God verkondigde. En de twaalf waren bij Hem, en sommige vrouwen die van boze geesten en ziekten genezen waren, namelijk Maria, die Magdalena genoemd werd, van wie zeven demonen uitgegaan waren, en Johanna, de vrouw van Chusas, de rentmeester van Herodes, en Susanna en vele anderen, die Hem dienden met hun eigen bezittingen.” (Lukas 8:1-3)

Bisschop Edir Macedo

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...