Gevolgen van het Einde der Tijden

Het einde der tijden zal zeker de meeste mensen verrassen die zichzelf als christenen beschouwen.

Niet alleen voor de ramp van de feiten zelf, maar vooral voor de scheiding van de geroepenen en uitverkorenen, en van de geroepenen en afgewezen. Het zal zijn als de tijd van Gideon, toen 32.000 mannen uit Israël ten oorlog trokken, maar slechts 300 werden gekozen. Dat wil zeggen: er werd minder dan 1% gekozen.

In navolging van de profetieën zei de Here Jezus:

“Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.” (Mattheüs 24:13)

Wie heeft in deze laatste dagen volhard tegenover de kleine verdrukkingen?

“En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.” (Mattheüs 24:14)

Alleen wie behouden is, heeft op de een of andere manier interesse om anderen te redden.

“Wanneer u dan de gruwel van de verwoesting, waarover gesproken is door de profeet Daniël, zult zien staan op de heilige plaats – laat hij die het leest, daarop letten!” (Mattheüs 24:15)

In de periode van de Grote Verdrukking, onder het bewind van de antichrist, zal hij de 3e Tempel in Jeruzalem bouwen en daar zal hij “op de heilige plaats” zitten;

“Laten dan zij die in Judea zijn, vluchten naar de bergen. Wie op het dak is, moet niet naar beneden gaan om iets uit zijn huis te halen, en wie op de akker is, moet niet terugkeren naar wat hij achterliet om zijn kleren te halen. Maar wee de zwangeren en de zogenden in die dagen!” (Mattheüs 24:16-19)

De wereld zal zijn als het aanraken van een mierenhoop: iedereen rent weg en wil zijn eigen hachje redden. Ik stel me de hel voor die de mensheid in die dagen zal lijden.

“Want dan zal er een grote verdrukking zijn, zoals er niet geweest is vanaf het begin van de wereld, tot nu toe, en zoals er ook nooit meer zijn zal.” (Mattheüs 24:21)

Stel de omvang van de verdrukking voor als de Here over GROTE VERDRUKKING spreekt! Het zal zo verbazingwekkend zijn dat Hij eraan toevoegt:

“En als die dagen niet ingekort werden, zou er geen vlees behouden worden; maar ter wille van de uitverkorenen zullen die dagen ingekort worden.” (Mattheüs 24:22)

Wie verstand heeft, trekt zijn eigen conclusies …

  • Bisschop Edir Macedo

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...