Het afgelopen jaar

Velen maken op dit moment “dwaze geloften” en zitten vol emotie en verwachtingen voor het komende jaar. Zij beloven zichzelf dingen zoals:

– “Dit jaar zal ik afvallen!”

– “In 2020 zal ik me eindelijk inzetten voor het leren van een nieuwe taal …”

  • “Dit jaar zal ik mijn schulden betalen en beginnen met sparen …”
  • “Dit jaar ga ik trouwen!”

Veel van deze verlangens zijn echter slechts emoties.

In de praktijk doet de persoon absoluut niets om het te bereiken. Ze leeft elke nieuwe dag als voorheen, zonder doelen, zonder projecten, zonder offers en als gevolg hiervan zonder resultaten.

Wanneer ze het beseft, is de tijd voorbij en begint het klassieke gemurmel: ‘Mijn god! Dit jaar is snel gegaan! Het is al december … “

En opnieuw belooft ze weer dingen voor het volgende jaar, wat ze zeker niet zal doen. En de cyclus eindigt niet …

Het probleem is dat wanneer iemand ongedisciplineerd is in het natuurlijke, wat zijn leven hier op aarde vertegenwoordigt, die persoon zeker ongedisciplineerd is in het Bovennatuurlijke, wat zijn Geestelijk leven en gemeenschap met God vertegenwoordigt.

De Here Jezus sprak de volgende gelijkenis:

“… Iemand had een vijgenboom, die in zijn wijngaard geplant was. En hij kwam om daaraan vrucht te zoeken, maar vond die niet. Toen zei hij tegen de wijngaardenier: Zie, ik kom nu al drie jaar vrucht zoeken aan deze vijgenboom en vind die niet. Hak hem om. Waarom beslaat hij de aarde nutteloos? En hij antwoordde en zei tegen hem: Heer, laat hem ook nog dit jaar staan, totdat ik om hem heen gegraven en hem bemest heb. Wellicht dat hij dan vrucht draagt. Maar zo niet, dan moet u hem alsnog omhakken.” (Lukas 13:6-9)

In de gelijkenis,

Zijn wij de vijgenboom;

De wijngaard is het Koninkrijk van de Hemel – de Behoudenis;

De heer van de wijngaard is de God de Vader;

De arbeider van de wijngaard is de Here Jezus;

De verwachte vrucht van de vijgenboom is de Heilige Geest.

Wanneer we ons echt aan God overgeven, bevrijdt Hij ons, reinigt ons en geeft ons de Behoudenis. Ook al zijn we de “vijgenboom”, Hij plant ons in Zijn wijngaard en heeft geduld met ons totdat we vruchten van de Heilige Geest kunnen dragen.

In deze gelijkenis zien we dat God opstandig was omdat Hij drie jaar geleden verwachtte vruchten aan die vijgenboom te zien, maar Hij kon het niet vinden. De vijgenboom groeide op dezelfde manier, en was niet veranderd. God beval zelfs dat de vijgenboom daar vandaan omgehakt moest worden.

Maar de Here Jezus, die de Advocaat van de vijgenboom is, vraagt om nog EEN JAAR. Hij zegt dat Hij in die vijgenboom zal investeren, verzorgen en bemesten als de laatste kans. HIJ GELOOFT IN ONS! Maar er staat: “Wellicht dat hij dan vrucht draagt. Maar zo niet, dan moet u hem alsnog omhakken.”

Deze gelijkenis vervult ons met vrees!

Is God al jaren vrucht in u aan het zoeken, maar kan Hij het niet vinden?

Heeft de Here Jezus aan God gevraagd om van 2020 uw laatste kans te maken?

Grijp deze laatste kans, zodat uw leven in 2020 vruchtbaar zal zijn voor God!

“Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.” (Johannes 15:5)

God zegene jullie

Met dank aan: Pastor Leandro Maquinez

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...