Het Bovennatuurlijke verzoek van Moses

Op de top van de Sinaï deed Mozes een ietwat gewaagd verzoek. Hij vroeg niet om de dood van Farao of de vernietiging van de Egyptenaren. Zijn verzoek was veel groter en veel sterker dan dat. Hij had de brandende struik al gezien en noemde hem “groot wonder”. En de kolommen van vuur en wolk? Wat te zeggen over de opening van de Rode Zee of de tien plagen die Egypte troffen? Alles wat hij zag waren tekenen, kracht en wonderen. Maar wat was zijn verzoek op de top van de Sinaï?

“Toen zei Mozes: Toon mij toch Uw heerlijkheid!” (Exodus 33:18)

Maar wat is de heerlijkheid van God zien? Het is het bovennatuurlijke zien, niet alleen kracht, een teken, een wonder. Het is niet slechts de genezing van een verslaving, of van een andere ziekte of zelfs van een kanker. Het is niet slechts het herstel van een huwelijk of de persoon die uit de gevangenis komt. Dit zijn allemaal wonderen, het zijn wonderbaarlijke dingen.

Maar de heerlijkheid van God zien is een compleet leven hebben. Oftewel, al deze wonderen samen plus de doop met de Heilige Geest.

“Maar Hij zei: Ík zal al Mijn goedheid bij u voorbij laten komen…” (Exodus 33:19)

Dit is zo sterk dat God op de berg Sinaï Mozes naar Zijn eigen plek riep, de kloof van de rots.

“Ook zei de HEERE: Zie, hier is een plaats bij Mij, waar u op de rots moet gaan staan. En het zal gebeuren, als Mijn heerlijkheid voorbijtrekt, dat Ik u in een kloof van de rots neer zal zetten en u met Mijn hand zal bedekken totdat Ik voorbijgegaan ben. En zodra Ik Mijn hand wegneem, zult u Mij van achteren zien, maar Mijn aangezicht zal niet gezien worden.” (Exodus33:21-23)

Daarom is het zien van de heerlijkheid van God een volledig leven op elk gebied (familie, gezondheid, financiën, liefdesleven), maar bovenal om de doop met de Heilige Geest en de behoudenis van de ziel te hebben.

Moge de God van de Bijbel u allen zegenen!

Met dank aan: Bisschop Bira Fonseca

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...