Het geloof leerde me goede keuzes maken.

Voordat ik naar de UKGR kwam, was ik een heel trotse persoon met een sterk temperament. Vaak nam ik overhaaste beslissingen en accepteerde ik het niet om iets anders of de meningen van anderen te horen. Door mijn koppigheid verslechterde de situaties in mijn leven en dat veroorzaakte andere problemen.

Namelijk schulden en geestelijke problemen.  Toen ik op zoek was naar een oplossing voor de problemen, kreeg ik een betere baan, en moest ik mijn gezin verlaten en werken in een andere provincie. Dit alles omdat ik ook het beste voor hen wilde, maar er op dat moment de conditie niet voor had. Mijn gezin en ik leefden bijna een jaar in deze benauwde situatie.

Toen ik mijn gezin bij elkaar had, dacht ik dat het allemaal geregeld was. Maar niets was minder waar. Daar begonnen de problemen nog erger te worden.  Met onze kinderen, waaronder een pasgeboren zoon, leefden we 4 jaar zonder vast adres. We verhuisden van het ene huis naar het andere.  Daarbij begon mijn vrouw ook gezondheidsproblemen te krijgen.

Vaak moest mijn dochter op haar twee broertjes passen zodat ik met mijn vrouw naar het ziekenhuis kon. We woonden met zijn zessen in twee krappe kamers.

Door alle omstandigheden begon ik gefrustreerd te raken en dit beïnvloedde ook mijn professionele leven.

VOLHARDEN. “Mijn vrouw leerde eerst het UKGR Hulpcentrum kennen en vroeg mij ook om mee te gaan. Ik ging op haar uitnodiging in en ontving adviezen en tips.

Ik wilde van deze situatie af dus besloot om wat gezegd werd in de praktijk uit te voeren. Ik volgde gebedskettingen op verschillende dagen van de week en ondernam ook acties van geloof.

Ik begreep dat ik eerst mijzelf moest veranderen om daarna Gods wil te volgen en om Zijn plan voor mijn leven te accepteren. Langzamerhand begon onze situatie te veranderen. We legden ons vertrouwen in de handen van God. Na  te hebben volhard en voor elkaar te blijven zorgen hebben mijn gezin en ik ons eigen huis.

Ik werd ook bevrijd van de geestelijke problemen en kon hetgeen vernietigd was oplossen en herbouwen.  We zijn gelukkig en hebben de vrede en harmonie die van God komt in ons huis.

António João