Trompetten van het kwaad

We hebben al veel overwinningen behaald. Geen van hen werd echter voorafgegaan door blijdschap. Integendeel. Net als de vrouw die pijn voelt voor de bevalling, zo ging het ook met ons.

En ik zeg meer: hoe groter en expressiever de verovering was, hoe groter en verontrustender het geluid van de trompetten was.

Het oorverdovende geluid van helse bedreigingen vindt juist plaats om de zekerheid van de overwinning te koelen en, als gevolg daarvan, te proberen het geloof in het succes te neutraliseren.

Satan weet dat er geen manier is om de vervulling van de Beloften te voorkomen. Hij kan ze zelfs uitstellen met de toestemming van de Auteur daarvan. Of het nu is vanwege Gods tijd, het gebrek aan vertrouwen of doorzettingsvermogen van de gelovigen, ik weet het niet. Wat ik wel weet is: de veroveringen door het geloof worden altijd voorafgegaan door het woedende gebrul van de hel.

Het is duidelijk dat het geluid zelf geen effect heeft. Behalve als u daarop let en angst binnenlaat.

De angst wekt twijfel op en de twijfel neutraliseert de kracht van het geloof. Dit is een van de helse tactieken om de vervulling van de Belofte uit te stellen of te proberen te voorkomen.

Het is noodzakelijk om waakzaam en alert te zijn op de geluiden, bedreigingen, kortom, op alle demonische signalen zodat we positief kunnen reageren. Oftewel, in plaats van spijt te hebben, te klagen of een woord van twijfel te belijden, blijf integendeel standvastig en God dankend omdat de overwinning nabij is.

  • Bisschop Edir Macedo

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...