Verdrukkingen

Degenen die de verdrukkingen beschouwen als het gewone fysieke lijden van het leven, vergissen zich.

De verdrukking heeft niets te maken met familieproblemen, sociale onaangepastheden, ziektes, economische problemen, enz.

De verdrukkingen zijn alleen gerelateerd aan het christelijk geloof. De verdrukkingen hebben te maken met de oprechte en ware christenen die het brandende vuur van vervolging, onrecht, spot, kritiek, verwonding en zelfs eenzaamheid tegemoet gaan vanwege hun geloof in de Here Jezus.

Vrouwen worden vervangen, evenals mannen, vanwege hun geloof. Velen zijn daardoor geslagen en zelfs vermoord.

En waarom moet de christen dit alles doormaken? Zou God de verdrukkingen niet kunnen elimineren? Ja, natuurlijk wel!

Maar we mogen niet vergeten dat het geopenbaarde geloof juist werd gegeven om tegen het kwaad van de hel te worden gebruikt en om ze met macht te overwinnen. God wist wat Zijn kinderen zouden tegenkomen! Daarom gaf Hij hen een effectief wapen.

Het geloof is de verborgen schat in het binnenste van elke christen. Zolang hij niet in de gevangenis zit, zal de duivel proberen het te stelen door moeilijke situaties (verdrukkingen) te creëren om de trouwe te ontmoedigen.

Hoe zwaar en constant het ook is, Paulus beweert dat de verdrukking licht en van korte duur is. Dit komt omdat het eindresultaat ervan een allesovertreffend eeuwig gewicht van heerlijkheid teweeg brengt, boven alle vergelijkingen, houden wij onze ogen immers niet gericht op de dingen die men ziet, maar op de dingen die men niet ziet; want de dingen die men ziet, zijn tijdelijk, maar de dingen die men niet ziet, zijn eeuwig. (2 Korintiërs 4: 17,18)

  • Bisschop Edir Macedo

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...