Goede Keuzes, goed resultaat

Goede Keuzes, goed resultaat

Als persoon was ik erg emotioneel en had een kort lontje. Ook had ik soms last van stemmingswisselingen, waardoor ik zomaar verdrietig werd en zonder reden begon te huilen. Als gevolg van alle opgestapelde gevoelens handelde ik vaak uit emoties. 
Daarnaast was ik iemand die er, als ik iets te horen kreeg dat ik niet leuk vond, meteen fel tegenin kon gaan en die persoon met mijn woorden kon kwetsen. In plaats van eerst ergens rustig over na te denken, reageerde ik meteen. Met het gevolg dat de dingen niet uitpakten zoals ik het wilde. Ergens kon ik niet de baas zijn over deze negatieve energie.

Maar na een periode ontdekte ik dat ik het wel kon, alleen moest ik beslissen om de positieve energie te gebruiken en het negatieve te verbreken. Ik leerde om naar mijn verstand te luisteren. Ik heb begrepen dat ons verstand consequenter is en onze emoties alleen iets van het moment zijn.

Nu ben ik veel minder emotioneel en kan ik beter omgaan met opmerkingen of slecht nieuws. Ik ben nu een zorgzaam persoon en breng positiviteit over in plaats van agressie.

Naomy Ferreira Junior