Boodschap

De ijsbreker

Er is een legende die het verhaal vertelt van twee kinderen die op een meer van ijs schaatsten. Het was een bewolkte en koude middag en de kinderen speelden zonder zich zorgen te maken. Opeens brak het ijs en viel één van de kinderen in het water. Het andere kind, die zijn vriend onder het ijs zag drijven, nam een steen en begon met al zijn kracht te slaan, waardoor hij het ijs brak en zijn vriend kon redden.

Toen de brandweerlieden aankwamen en zagen wat er was gebeurd vroegen ze de jongen:

– Hoe heb je dit kunnen doen? het is onmogelijk dat jij dit ijs met deze steen en die kleine handjes hebt kunnen breken!
Op dat moment kwam er een oude wijze man die zei:
– Ik weet hoe hij het heeft gedaan
Iedereen vroeg:
– Hoe dan?
Waarop de wijze antwoordde:
– Er was niemand in zijn buurt die hem vertelde dat hij het niet kon doen!
Leer dit: Wanneer de wereld u zegt dat u niet in staat bent om iets te kunnen doen, gebruik dan uw zesde zintuig, God is met degenen die niet zwak zijn.

Ik hoop dat ik u ergens mee van dienst ben geweest,
Bp Julio Freitas

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *

5 reacties

Mw. Daal Beantwoorden 4 maart 2012 om 22:30

Kun je nagaan wat voor invloed woorden hebben op onze daden. Dit is een goede les om te leren!! Niet luisteren naar de stem die ons kan doen twijfelen aan wat wij kunnen of willen bereiken.

Venetia Fos Beantwoorden 31 maart 2012 om 21:25

Zie wanneer wij vastbesloten zijn en gericht op ons doel kan niets en niemand ons tegen houden.

monica Beantwoorden 22 april 2012 om 01:26

De sterke hand van God sta altijd klaar om ons te helpen. Het jongen had niet na gedacht dat het onmogelijk was. Hij had op dat moment een doel en dat was om zijn vriend te helpen. God helpt ons altijd als hij zie dat wij geloof hebben en bereid is om te strijden. Wanneer wij niet twijfel zal de overwinning van ons zijn.

Daniela Cabral Beantwoorden 28 april 2013 om 17:07

Wanneer wij strijden met al onze kracht en wij ons niet laten beïnvloeden door het negatieve, dan is er niets wat we niet kunnen bereiken.

Joan Crawford Beantwoorden 22 oktober 2014 om 16:18

Het is zo het is net wanneer wij radicaal een stap ondernemen en op dat moment neem je een beslissing!en geen twijfel kan deze zekerheid wegnemen.alles wat voor een radicale beslissing komt bv eerst denken zal het lukken of niet als je deze gedachtes toelaat dit leid naar twijfels en dan zal niks lukken of in stand komen.