Boodschap

De dorsvloer van Beslissing

Het is begrijpelijk om de consequenties van de fouten die in het verleden gemaakt zijn te lijden. Maar hoe zit het met de christelijke bevrijding? Waarom zijn er zoveel verdrukkingen terwijl de persoon van God is?

Deze en andere vragen hebben velen mensen die uit de Geest geboren zijn, perplex gelaten.

Maar in de geschiedenis van het volk van Israël vinden we veel geruststellende antwoorden.

Israël is een bergachtige gebied. In elke oude stad was het gebruikelijk om de bergen te gebruiken om de top van de dorsvloer te bouwen. Herinnert u zich de dorsvloer van Arauna? (2 Samuel 24:16)

De dorsvloer diende tenminste voor 2 dingen: één daarvan was om de granen te ziften. Bijvoorbeeld, tarwe werd samen met zijn schil geplet. Vervolgens werd het omhoog gegooid en de wind die op de heuvel waaide, blies de stro weg terwijl de tarwe op de dorsvloer viel. 

De dorsvloer diende ook als een rechtbank. De oudsten van de stad, zoals de rechters, verenigden zich daar om de zaken van het volk te beoordelen. Vanwege de ronde vorm van de dorsvloer, zaten ze allemaal tegenover elkaar. Beiden kanten werden gehoord en de oudsten beslisten.

Het is duidelijk dat de dorsvloer een plaats van oordeel en scheiding was. 

Wie tarwe is, blijft. Wie het niet is, gaat weg!

De strijden zijn enorm, maar de beloning is zoals er geschreven staat, wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en wat in geen mensenhart is opgekomen, al wat God heeft bereid voor degenen, die Hem liefhebben. (1 Korinthiërs 2:9)

Daarom breekt het Koninkrijk der hemelen zich baan met geweld en geweldenaars grijpen ernaar. (Mattheüs 11:12)

Bisschop Edir Macedo

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *