Boodschap

De intentie van het hart

“En het gebeurde, toen de koning in zijn huis zat, en de HEERE hem rust gegeven had van al zijn vijanden van rondom, dat de koning tegen de profeet Nathan zei: Zie toch, ik verblijf in een huis van cederhout, terwijl de ark van God te midden van tentdoek verblijft.” (2 Samuel 7:1-2)

God is rechtvaardig in al Zijn volheid, omdat alleen Hij in staat is om het diepste van de mens te zien, hun ware intenties en verlangens. En in deze passage vinden we de reden waarom David op een grote manier gezegend was, want God kende zijn innerlijk.

David dacht er niet aan om een koninkrijk voor hem te bouwen, een huis ter ere van hem, nee! Zijn ambitie, zijn vurige verlangen, was om het Koninkrijk van God hier op aarde te vestigen, en daarom verlangde hij ernaar een Huis te bouwen ter ere van de Here God, opdat Hij daarin kon regeren.

Voor David was Israël het Koninkrijk van God hier op aarde, hij begreep dat hij niet de ware koning van Israël was, maar de Allerhoogste, en daarom was zijn wens om elke dag Israël meer en meer vooruitgang te laten maken en zodoende één sterker natie te worden.

Hetzelfde geldt vandaag voor de ware dienaren van God. Ze willen tempels bouwen waarin hun Heer en God kan wonen en regeren, oftewel ze willen zielen redden! Daarom zijn ze klaar om elke dag van hun leven te offeren voor de verlorenen, de lijdenden en de wanhopigen.

Ze zijn niet op zoek naar erkenning of promoties, ze willen hun naam niet op een bord opgehangen hebben, ze willen het applaus niet, ze willen niets van dit leven, ze maken zich geen zorgen over hun toekomst of hun leven, ze zijn anoniem voor velen, maar welbekend bij God.

Verspreid over de hele wereld zijn het echte mannen en vrouwen, dienaren die gepassioneerd zijn over het werk dat ze doen, en daarom nooit wankelen, want hun enige doel, zolang ze leven, is om het Koninkrijk van hun Heer en God hier op aarde te vestigen door middel van Zijn kerk, en daarvoor zijn ze bereid om alles te doen.

Alleen zij die uit de Geest geboren zijn, kunnen dit vurige verlangen hebben. Zij echter die uit het vlees geboren zijn, de Lot van het leven, zij die terugkijken, lopen naar Sodom en Gomorra, omdat ze hun leven willen leven en hun ego willen bevredigen dat door de duivel wordt beheerst …

Moge de Here God, de Allerhoogste, Zijn ware dienaren behouden, ondersteunen, oprichten en versterken tot de komst van de Here Jezus Christus. Amen!

Met dank aan: Bisschop Franklin Sanches

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *