Boodschap

Het schild van het geloof

20110613-134252.jpgWaarom verlaten zoveel mensen het geloof? Omdat ze niet in staat waren om het schild van geloof te gebruiken?
Het schild van een soldaat was ontworpen om bescherming te bieden tegen de pijlen en zwaarden van de vijand.

Geestelijk gesproken weten we dat de vijand zijn vurige pijlen op de oprechte christenen schiet. Dat wil zeggen dat de duivel en zijn demonen constant vurige pijlen van twijfels afvuren om het geloof te neutraliseren.
Het schild is een verdedigingsinstrument dat gebruikt wordt om het geloof te beschermen. Wat baat het om een actief, levend en effectief geloof te hebben, als u het niet zal beschermen tegen de twijfel?
Het schild van het geloof kan alle vurige pijlen van de hel doven.
Wanneer u twijfels over iets hebt, moet u onmiddellijk het beschermende schild van geloof pakken. Als een resultaat hiervan blijft uw geloof puur en effectief tegen het kwaad.
Toen Hij werd verleid, gebruikte Jezus Zijn schild van geloof – het Woord van God. Hij gebruikte het schild van geloof om Zichzelf te beschermen tegen de twijfels.
Degenen die hun geloof intact willen houden dienen nooit hun bescherming te vergeten. Twijfels zullen altijd komen, maar een ieder van ons moet voor zichzelf zorgen.

“Neemt bij dit alles het schild des geloofs ter hand, waarmede gij al de brandende pijlen van de boze zult kunnen doven” (Efeziërs 6:13) NBG 1951

Bisschop Edir Macedo

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *

1 reactie

Denise Varela Beantwoorden 3 juni 2016 om 22:02

Amen! Ik heb geleerd in de kerk, dat wanneer twijfels of rare gedachtes komen, wij ze terplekke moeten bestraffen. Als wij dat niet doen, blijven ze terug komen en telkens sterker. Om onszelf dus te beschermen dienen wij het gelijk, op het moment te vernietigen en het geen kans geven voor een terugkomst.