Boodschap

De Wet van het Geloof

God creëerde de mens vrij. Vrij om met zijn leven te doen wat hij wilt. Inclusief liefhebben, haten, de Here accepteren of weigeren als Heer.

Hij gaf de mens ook macht om kinderen voort te brengen en op de huid te voelen wat Hij heeft gevoeld met betrekking tot de mensheid. Als de ouders lijden wanneer ze zien dat hun kinderen ongehoorzaam en rebels zijn, laat staan de Schepper!

Vrijheid is echter een tweesnijdend zwaard geweest: het dient om te kiezen voor het eeuwig leven of eeuwig dood. Het hangt af van het hoofd van een ieder.

Hoe een keuze te maken dat past bij die van God en leven voortbrengt met een eeuwige kwaliteit?
Hoe te reageren tegenover de dagelijkse confronterende uitdagingen?
Hoe de moeilijkheden te overwinnen en rekenen op de Goddelijke hulp?
Hoe te weten of we in de juiste richting zijn?

Hier komt de Wet van het Bovennatuurlijke Geloof binnen. Dit is de Stem van God geweest in het innerlijk van Zijn trouwe volgelingen.
Deze stem staat niet toe dat de twijfel de vrijheid van een vrije keuzen gevangen zet. Het houdt ook niet het plezier tegen om een volle leven te leiden.

Hoevelen zijn beroofd van het plezier van een overvloedig leven vanwege de menselijke doctrines die gebracht werden in ‘de naam van God”? Of zelfs vanwege een verkeerde bijbelse interpretatie? Hoevelen hebben gewoontes en tradities verward met apostolische doctrines?

De Stem van God – het geloof – gooit de angsten weg en laat de keuze vrij die past bij de Goddelijke wil. Hierdoor staat er geschreven dat de rechtvaardige door het geloof zal leven (Habakuk 2:4).
Hieruit komt een leven met kwaliteit.

De stem van het geloof is de Stem van God. Volg het en laat zich niet leiden door het geloof van anderen.

Bisschop Edir Macedo

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *