Boodschap

Het Geloof en de Tijd

Het intelligent, bovennatuurlijk en eerlijk geloof maakt zich nooit zorgen met de tijd en zijn omstandigheden. De vurige persoon gelooft in het bovennatuurlijk (onzichtbaar), omdat hij weet (heeft geloof) dat God Zijn Woord zal eren. Echter, hij veracht zowel de twijfels met betrekking tot de vervulling van de Beloftes, als de tijd dat het neemt om ze te vervullen.

Wie daadwerkelijk gelooft, raakt niet bezorgd met het willen weten hoelang het duurt om de realisatie van zijn geloof te zien. De persoon blijft alleen geloven, wetende dat hij vroeger of later de resultaten van het geloof zal zien.

Wat is de teken van de zekerheid van het bovennatuurlijk geloof?

Ik kan dit niet uitleggen, want iedereen heeft zijn persoonlijke overtuiging dat gegeven wordt door de Heilige Geest. Stel u voor dat het ongeveer is zoals wanneer een vrouw zwanger is. De reacties die ze voelt in haar lichaam zijn anders dan wanneer ze niet zwanger is. Misselijkheid, bepaalde voeding weigeren of een sterke verlangen hebben naar een aantal voedingsmiddelen, de huid die gevoelig is, kortom, het zijn symptomen die per vrouw verschillen. Maar één ding is zeker: elke dag zal uw lichaam een nieuw wezen ontwikkelen die vroeg of later geboren zal worden.

Zo is de macht van het geloof, die van de Geest van het Altaar komt waarin wij geloven. Degenen die geloven, geloven omdat het de Geest van God behaagde om het aan hun te openbaren. 

De Here Jezus ging naar de hemel onder het toeziende oog van meer dan 500 getuigen. Toen de Heilige Geest op Pinksteren neerdaalde, werden slechts 120 verzegeld. Waar waren de andere 380 discipelen? Ze waren verdeeld omdat ze niet geloofden. Ze geloofden niet, omdat ze de Belofte van de Heer niet hadden bewaard zoals de anderen.

De rijkdom van het geloof is niet voor een willekeurige persoon. Mensen die hoogmoedig, egoïstisch en arrogant zijn, blijven buiten de rijkdom van het geloof en de erfenis van de ware kinderen van God, zoals er geschreven staat:

“Heeft God de armen van deze wereld niet uitverkoren om rijk te zijn in het geloof, en erfgenamen te zijn van het Koninkrijk, dat Hij beloofd heeft aan hen die Hem liefhebben?” (Jakobus 2:5)

Denk hieraan!

Bisschop Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *