Boodschap

Hij weet het, maar u niet

God weet alle dingen. Hij kan alles zien, ook al is het onzichtbaar of verborgen. Anders dan wij, die alleen de volledige kennis van iets kunnen hebben als het op fysieke gebied is, zoals we zijn. Daarom hoeft u uw geloof niet aan God te bewijzen – Hij weet precies hoe het geloof is. Maar u moet wel uw eigen geloof aan uzelf bewijzen – omdat u nooit zult weten hoe het is, totdat u het materialiseert.

Toen God Isaak als een offer aan Abraham vroeg, wist Hij dat Zijn dienaar in staat zou zijn zijn zoon te geven, maar het was nodig dat Abraham zelf dat ook moest weten. Het was noodzakelijk voor hem om zijn geloof te kennen, want alleen zo zou hij weten dat de zegeningen een reactie van God op zijn actie zouden zijn. Dan zou hij eindelijk begrijpen dat alles wat hij in zijn leven wilde doen, uitsluitend van hem afhing. Abraham heeft alleen zijn mogelijkheden ontdekt en wat het in staat was te provoceren, toen hij zijn geloof materialiseerde.

We worden ons alleen bewust van het geloof dat in ons bestaat wanneer we het doormiddel van een actie externaliseren. En alleen wanneer er zo’n actie is, oogsten we de vruchten en we kunnen zien dat ze de resultaten zijn van wat we hebben gedaan – een reactie van God op onze actie. Hier ontdekken we dat alles wat we willen van ons afhangt – niet van God. We worden ons bewust van onze deelname en de kracht die in ons bestaat.

Mensen die met gekruisigde armen op God staan te wachten om iets voor hen te doen, zijn juist degenen die het geloof niet materialiseren. Ze kiezen ervoor om hun geloof in hun binnenste te bewaren- en net als hun geloof blijven hun dromen ook in hen bewaard, zonder te worden gerealiseerd in het materiële veld. Als God hen slechts zou beantwoorden door het kennen van het geloof dat in hen is, dan zouden ze nooit weten dat hun leven van hen afhankelijk is en zouden zelfs hun deel niet doen – als ze het al niet doen zonder het antwoord van God, stel u dan voor als ze werden beantwoord ?

De manier waarop God werkt, is perfect en intelligent. Hij wil dat we weten wat Hij weet, daarom nodigt Hij ons uit om het geloof te materialiseren. God kan ons volledige potentieel zien en Hij wil niet alleen met ons over de potentieel praten: Hij wil dat wij Hem ook op een fysieke, concrete en onbetwiste manier zien.

Nadat u aan uzelf uw eigen geloof bewezen heeft, is het onmogelijk om zich te laten schokken door wat dan ook. God weet hoe het is, maar u niet. Dat is waarom Hij u uitnodigt om het te ontdekken. De beslissing is nu aan u: zult u het materialiseren en de vruchten plukken of het verbergen om te sterven terwijl u erop wacht?

Bisschop Edir Macedo

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *