Boodschap

Mijn 20 twijfels

duvidas-706x432Jezus is het Woord van God de Vader dat naar de wereld werd gestuurd;

Als de Adem van God de Vader, geblazen vanaf de Allerhoogste Troon door de Persoon van God de Heilige Geest.

Jezus werd vlees, heeft Zich gematerialiseerd en Vernederd door dezelfde vorm als de mens, die Hij heeft geschapen, aan te nemen.

Hetzelfde geldt voor iedereen die geboren is uit de Heilige Geest. Het zijn kinderen die door de Allerhoogste God zijn gegenereerd, echter in hetzelfde lichaam waarmee Hij naar de wereld kwam. Het uiterlijk is hetzelfde, maar het innerlijke is een hemelse creatie.

De geestelijke aard van de ware kinderen van God wordt getoond in de woorden en handelingen. En zoals er geschreven staat:

Degene die uit God geboren is, wordt gegenereerd door Degene die van Boven komt en wie gegenereerd wordt door hetgeen van Boven komt, is geboren uit hetgeen Boven is en is superieur ten opzichte van degenen die uit de Aarde zijn geboren.

“Die van boven komt, is boven allen; wie uit de aarde is, is uit de aarde en spreekt van de aarde. Die uit de hemel komt, is boven allen; wat Hij gezien en gehoord heeft, dat getuigd Hij en zijn getuigenis neemt niemand aan. Wie zijn getuigenis aanvaardt, heeft bezegeld, dat God waarachtig is” (Johannes 3:31-33).

De bovenstaande tekst kan het volgende betekenen:

Wie van boven komt, is DE belangrijkste van iedereen;

Wie van de aarde komt, is aards en praat over aardse dingen.

Wie van de hemel komt is hemels en praat over hetgeen hij heeft gezien en gehoord van God, maar niemand accepteert Zijn boodschap. Maar wie Zijn boodschap accepteert, wordt een getuigenis van de Grootheid van God.

De ware kinderen van God zijn gegenereerd door de Geest van God. Ze zijn gegenereerd door de Allerhoogste en daarom geborenen van Boven.

Hun woorden en handelingen zijn volgens de woorden en handelingen van Boven. Hun gesprekken en gedrag zijn anders dan die van de mensen van deze wereld.

Zo niet, laten we eens kijken:

Ik betwijfel dat iemand die geboren is uit de Heilige Geest een andere aroma inhaleert dan het parfum van de Here Jezus! (zie 2 Korinthiërs 2:15)

Ik betwijfel dat uit uw mond beledigingen of grof taalgebruik komt! (zie Efeziers 4:29)

Ik betwijfel dat uw oren luisteren naar nutteloze gesprekken! (zie Efeziërs 5:4).

Ik betwijfel dat uw ogen naar pornografie kijken of tijd verliezen met spellen op internet zonder de sterke waarschuwing van de Heilige Geest! (zie 1 Korinthiërs 6:19)

Ik betwijfel dat uw voeten ongepaste plekken zouden betreden en niet van het kwade zouden wijken. Ik betwijfel! (zie Job 1:1).

Ik betwijfel dat uw hart plezier zal hebben in de werken van het vlees! (zie Galaten 5:19).

Ik betwijfel dat uw verstand plezier zal hebben in ongehoorzaam zijn aan het Woord van God! (zie Mattheus 7:24).

Ik betwijfel dat de kinderen van het Licht zich aan tafel goed voelen met de spotters! (zie Psalmen 1:1).

Ik betwijfel dat de kinderen uit de Geest in de plezieren van het vlees vallen of eraan deelnemen door tv of internet. Ik betwijfel het! (zie Romeinen 8:6).

Ik betwijfel dat degenen die uit Geest zijn geboren sensuele kleren zullen aantrekken om de aandacht van mannen te trekken! (zie Openbaring 3:5).

Ik betwijfel dat degenen die uit Geest geboren zijn, zouden willen trouwen met iemand die ook niet uit dezelfde Geest is geboren. Ik betwijfel! (zie Korinthiërs 7:39).

Ik betwijfel dat degenen die uit de Geest geboren zijn plezier hebben in feestjes, nachtclubs of plekken waar muziek, liedjes van de hel, drugs, alcohol, sex, aids, herpes en andere geslachtsziektes gestimuleerd worden. Ik betwijfel! (zie Kolossenzen 3:5-6).

Ik betwijfel dat degenen die uit de Geest geboren zijn de dienst van de Geest op zondagochtend missen! Ik betwijfel het!… (zie Hebreeën 10:25).

Ik betwijfel dat degenen die uit de Geest geboren zijn het uiterlijk meer prioriteren dan het innerlijk. Ik betwijfel het! (zie Romeinen 8:5-8).

Ik betwijfel dat degenen die uit de Geest geboren zijn depressief en ongelukkig zijn. Ik betwijfel! (zie Psalmen 128:2).

Ik betwijfel dat degenen die uit de Geest geboren zijn vallen en op de grond blijven. Ik betwijfel! (zie Psalmen 37:24).

Ik betwijfel dat degenen die uit de Geest geboren zijn verliezers zullen zijn. Ik betwijfel! (zie 1 Johannes 5:4).

Ik betwijfel dat degenen die uit de Geest geboren zijn triest zullen zijn vanwege deze tekst. Ik betwijfel! (zie Openbaring 3:18-21).

Ik betwijfel dat de kinderen van het Licht zich mengen met de duisternis. Ik betwijfel! (zie 2 Korinthiërs 6:14).

Bisschop Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *