Boodschap

Pinksterdag

In de bijbelse kalender werd het Pinksterfeest vijftig dagen na Pasen (Leviticus 23:15, 16) gevierd. In het Oude Testament werd deze viering het Feest van de Eerstelingen, Feest van de Oogst of Feest van de eerste vruchten (Exodus 34:22) genoemd, toen allen de eerste vruchten van de oogst naar het Huis van de Heer brachten (Exodus 23:19).

Gedurende negenenveertig dagen of zeven weken oogstten ze de vruchten en in de laatste week begonnen ze, de laatste dag die het Pinksterfeest genoemd werd te vieren(Deuteronomium 16: 9-15). Alle mensen werden geroepen om in het Huis van God te zijn en hun eerstelingen voor de Here te brengen (Numeri 28:26).

God koos die belangrijke datum om de Heilige Geest over de kerk te zenden (Handelingen 2:1) en hield een groot feest van de oogst van levens voor het Koninkrijk van God.

Op Pasen offerde het Lam van God Zichzelf voor de mensheid (Johannes 1:29), en op Pinksterdag stichtte de kracht van de Heilige Geest de kerk en oogstte de vrucht van het offer van de Here Jezus aan het kruis.

Wees aanstaande zondag aanwezig in een UKGR Centrum bij u in de buurt, op Pinksterdag die herstelling en vernieuwing van de Heilige Geest zal brengen aan allen die zichzelf als levende offers zullen overgeven!

Met dank aan: Bisschop André Cajeu

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *