Twee voorbeelden

Bisschop, goedemorgen!

Deze twee jongens op de foto vormden een dansgroep en haalden de halve finale van British- Got Talent, een programma dat hier heel bekend is in Engeland.

We waren de twee aan het voorbereiden om het werk op het Altaar te doen en recentelijk heeft een van hen (in het groen gemarkeerd) alles achtergelaten, roem, geld, enz. En nu is hij hier bij ons en neemt deel aan de voorbereiding om een pastor te zijn.

De andere (in het rood gemarkeerd) had dezelfde gelegenheid, maar hij verachtte het…
Hij verliet de kerk, richtte zich op de glorie van deze wereld en onlangs hebben we vernomen dat zijn leven vernietigd is; hij zit zonder geld en belandde in de drugs. Hij heeft alles verloren!

De gelegenheid van deze twee jonge mannen was hetzelfde voor de rijke jongeling en Abraham. God sprak met beiden.

God de Zoon, Jezus, sprak tot de rijke jongeling (wiens naam we niet eens kennen), maar hij, horende het woord, ging bedroefd weg. Hij was gehecht aan zijn eigendom en verloor de grootste kans van zijn leven om een zoon van Abraham te worden, een discipel van Jezus, met zijn naam opgenomen in de lijst van helden van het geloof en veel meer; een schat in de hemel.

Toen Abraham de stem van God de Vader hoorde, hoewel hij veel meer had dan de rijke jongeling om zich aan vast te klampen, gehoorzaamde hij, liet alles achter, gaf zijn dromen op en het resultaat, dat weten we allemaal.

Vandaag geeft God de Heilige Geest dezelfde gelegenheid aan ons allemaal, maar het is aan en ieder om te beslissen naar welke van de twee voorbeelden moet worden gekeken. God heeft ons al de tip gegeven: “Kijk naar Abraham!” (Jesaja 51: 2)

Toen God tot Abraham sprak, ging hij heen.
En vandaag, wie zal GAAN?

Met dank aan: Bisschop Alvaro Lima

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *