Boodschap

Voorzichtig met het vuil

In een zeer kleine stad hielden de vuilnismannen een staking en de vuilniswagen kwam niet meer langs. Deze staking duurde maanden. Het was onverdraaglijk om zoveel vuilnis verspreid te zien over alle trottoirs en pleinen van de stad, de geur was verschrikkelijk.

Een inwoner verdroeg het niet langer om zijn voortuin vol met vuilnis te zien, en met zoveel stank, hij zei bij zichzelf: Ik weet al hoe ik me vrij kan maken van al dit vuilnis!

Hij kocht kartonnen dozen, cadeaupapier en wat linten. Hij deed al het vuil in de dozen, pakte dit in met cadeaupapier en deed er zelfs lint omheen. Toen hij op een openbare plein kwam opende hij de achterbak van zijn auto en liet de dozen in het zicht staan, hij verstopte zich achter een boom en observeerde geduldig.

De mensen die hier langskwamen en niemand in de buurt van de auto zagen vonden zichzelf heel slim. Ze pakten de dozen en renden weg, denkende dat ze iets zeer waardevol mee naar huis zouden nemen. Maar, eenmaal in huis aangekomen, bij het openen van de doos, werden ze geconfronteerd met de trieste teleurstelling. Hetgeen dat van buitenaf zo mooi leek was van binnen vol van vuilnis en een slechte geur.

Conclusie: Vele mensen hebben het vuilnis van deze wereld in hun huizen. Helaas bestaan er mensen die vol van vuilnis in het binnenste zijn, en ze willen dit vuil overdragen aan anderen. Er bestaan ook degenen die, denkende dat ze heel slim zijn, deze dozen vol bedrog in hun binnenste meedragen, zonder er rekening mee te houden dat zij zichzelf aan het besmetten zijn.

Hier is wat van het type vuilnis waarvan velen willen dat u het meebrengt naar uw huis (uw binnenste): twijfels, angst, kwaadaardigheid, hoogmoed, rebellie, ongeloof, haat enz.
Kwaadaardige gevoelens die de mens besmetten en hem ver van God brengen.

Behoed uw hart boven al wat te bewaren is, want daaruit zijn de oorsprongen des levens (Spreuken 4:23).

Met dank aan: Pastor Luis Marcelo da Silva

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *