Boodschap

Vrouwen, laat de mannen heren zijn!

cavaleiroIk ben geen verdediger van de feministische beweging. In feite ben ik, door wat ik van de Bijbel heb geleerd, tegen bepaalde ideeën die zij hebben, maar ik moet erkennen dat wij vandaag de dag van rechten genieten die veroverd werden door vrouwen die daar hard voor vochten.

Een aantal van deze wettelijke rechten zijn: contracten mogen ondertekenen, recht om te stemmen, naam op bezittingen hebben, het recht om te werken, arbeidsrechten, het recht op contraceptie, pre-natale zorg, zwangerschapsverlof, het behouden van de fysieke integriteit enz.

In deze zoektocht naar gelijkheid hebben wij echter bepaalde dingen verloren die heel bijzonder zijn voor de vrouw en haar vrouwelijke aard. Hierover wil ik graag iets schrijven en een houding promoten die verloren lijkt te gaan.

De vrouwen vroegen voor hun seksuele vrijheid: en in de laatste 40 jaar is er een zichtbare stijging van losbandigheid, seksueel overdraagbare ziektes en ongewenste zwangerschap. Miljoenen kinderen werden geboren zonder dat er een thuis was die hun kon opvangen en zij weten niet eens wie hun vader is. Hun moeders moeten naar instanties gaan om ten minste een uitkering aan te vragen. Liefde speelt hierbij niet een rol.

Vrouwen hebben zich aan mannen overgegeven die alleen hun lichamen willen, maar geen waardering hebben voor hun als persoon.

Vrijheid is een geschenk dat wij van God hebben gekregen toen wij geboren werden, maar het heeft een prijs, en die prijs is de juiste keuzes weten te maken. Zo niet, dan zal de rekening komen en die zal zeer hoog zijn.

De vrouwen houden ook de mannen tegen om hetgeen te zijn waar zij voor gemaakt werden, namelijk om beschermers te zijn.

Ook al werkt u en is het makkelijk om een deur te openen, heeft u al antwoorden klaar staan, weet u hoe u een lamp moet veranderen enz. laat uw man een heer zijn en laat hem u helpen.

Ik hoor vaak vrouwen zeggen dat er geen romantische mannen of heren meer bestaan, maar zij dragen zelf bij aan het uitsterven hiervan.

Voordat u de tassen gaat dragen en klaagt dat de mannen niet meer zoals vroeger zijn, zeg dan liever: “ik wou dat ik jouw kracht had, schat, zodat ik al deze zware tassen kon dragen…” Zijn reactie zal onmiddellijk zijn: hij zal meteen de zware tassen dragen, en wie weet, misschien zal hij u ook dragen om te laten zien hoe sterk hij is, hihi?

Laat hem de deur van de auto voor u openen, de stoel voor u naar achteren duwen, de kaars aansteken, de paraplu vasthouden, u bedekken met zijn jas, de deksel van een pot openen, de ober roepen…

En wat is dit trouwens voor regel dat de vrouw de rekening moet delen elke keer dat men naar een restaurant gaat?

Als hij de mogelijkheid heeft om te betalen, dan is dat geen enkel probleem!

In het verleden ging de feministen de straten op en verbrandden zij hun bh’s, hoge hakken, make-up, valse wimpers, riemen… als een manier om te protesteren. Zij leerden heel snel wat zij eigenlijk al wisten: het was heel moeilijk om zonder die dingen te leven. Zij moesten alles opnieuw kopen. Zouden wij inferieur zijn omdat wij van deze dingen houden, ze gebruiken en nodig hebben?

Een man tegenhouden om een gentleman te zijn is precies hetzelfde.

Als u wijs bent, dan dient u heel goed te weten wat goed is en wat u als vrouw nodig hebt. Geen lasten die het voorrecht om een vrouw te zijn stelen.

Mannen en vrouwen hebben het recht om op met dezelfde waardigheid en respect behandeld te worden, hoewel zij anders zijn.

Deze thema dient voor een goede conversatie. Wat is uw mening?

Waar heeft u vandaag de dag gebrek aan en wat zou u aan de mannen willen vragen om te veranderen?

Ik weet niet of zij onze meningen zullen lezen, maar wij zullen dit onderwerp ten minste verduidelijken, vinden jullie niet?

Hmmm… ik heb een idee: misschien kunt u deze boodschap naar en vriend mailen en kijken wat zijn mening erover is?

Met dank aan: Nubia Siqueira

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *