Boodschap

Zwaarden of bagage?

“…het deel van wie bij het pakgoed blijft, zal hetzelfde zijn als wie ten strijde trekt; gelijk op zullen zij delen” (1 Samuel 30:24).

David had de grote uitdaging om alles terug te halen wat door de vijanden in bezit genomen was. Hij rekende op 600 mannen, waarvan 200 fysiek gesproken moe waren. Dezen hadden de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de bagage om zo het gewicht van de 400 te verlichten die de zwaarden vasthielden.

Toen alles voorbij was, vonden degenen die met het zwaard hadden gevochten dat de mannen die de bagage hadden gedragen niet van dezelfde voordelen konden genieten als hun. Maar David liet zien dat iedereen in deze grote verovering belangrijk was.

Zo gebeurt het ook in het Werk van God.
Een aantal hebben het zwaard vast, anderen zorgen voor de bagage, maar iedereen is belangrijk, onafhankelijk van zijn verantwoordelijkheden, of ze nu groot of klein zijn.

“Want het lichaam bestaat toch ook niet uit één lid, maar uit vele leden” (1 Korinthiërs 12:14).

Met dank aan: Bisschop Djalma Bezerra

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

2 comentários

Carmelita Burke Beantwoorden 14 oktober 2017 om 23:15

Goedenavond Bisschop,
Het is heel belangrijk om niet te kijken met fysieke ogen naar de dingen van God. Wat ik nu doe is om met geestelijke ogen te kijken en dan benader ik de dingen anders, zoals het dragen van een zwaard of letten op de bagage. Het maakt niet uit welke positie we hebben alles wordt voor God’s Koninkrijk gedaan en iedereen moet zijn best doen. Uiteindelijk gaat een ieder voor het einddoel en dat is de behoudenis van ons ziel. En daarom maakt het niet uit wat wij voor verantwoordelijkheden krijgen te doen zolang het maar met volle toewijding voor God wordt gedaan.

A.J Beantwoorden 17 oktober 2017 om 23:09

Goedenavond bisschop,

We kunnen idd niet kijken op een fysieke oogpunt, want in het werk van God heeft een ieder zijn of haar verantwoordelijkheden, het zijt groot of klein, maar een ieder kan en zal gebruikt worden door God zelf en dat is wat belangrijk is. Zielen winnen voor God.