Boodschap
Waarom Berg Sinaï?

Sinaï is een natuurlijk altaar, een berg van 2,286 km hoog dat abrupt verschijnt in de Egyptische woestijn, hoger dan alle andere bergen in dat gebied. De berg staat ook wel bekend als Horeb, en één van de betekenissen van dat woord is ‘afval’. Het is tot op de dag van vandaag een wildernis, een verlaten gebied, waar maar weinig mensen wonen, waaronder Bedoeïenen en herders.

Het was aan de voet van berg Sinaï waar de Hebreeuwse slaven, ‘het afval van Egypte, kwam om hun kamp op te zetten, nadat zij het land van slavernij ongeveer 3000 jaar geleden hadden verlaten. Toen zij daar arriveerden, waren ze niets meer dan menselijk afval: mannen en vrouwen, jong en oud, en kinderen, met hun ruggen onder de littekens van de zweep van hun slavendrijvers, hun voeten waren hard vanwege het staan in de modder tot kniehoogte om de gehele dag stenen te maken om de steden voor farao te kunnen bouwen, hun kleren waren oude vodden, ogen die niets anders hadden gezien dan de afgrijselijke beelden van slavernij sinds de dag dat ze werden geboren.

Maar daar, aan de voet van die berg werden die mensen een natie! De ongeordende slaven vertrokken van Sinaï met het Wetboek, gegeven door God Zelf, met duidelijke leiding naar het Beloofde Land. Ze werden verzekerd van Gods hulp en bescherming terwijl ze vooruit marcheerden om, op een bepaald punt, één van de meest voorspoedige en gevreesde naties op aarde te worden.

Dus, Berg Sinaï is een symbool van overwinning, van uit de as uitstijgen, van het onmogelijke veranderen naar mogelijk, van de zwakke die sterk wordt. Het is de plaats waar afval rijkdom wordt en de vergeten worden herinnerd. Het is ook een teken dat God Zijn volk ziet en herinnert en hun niet overlaat in de handen van hun verdrukkers. Sinaï is de enige berg op aarde waar God is neergedaald en besloot om het lot van Zijn volk te veranderen. En daarom gaan wij daar naartoe! Wanneer we op de top van de berg staan, is ons geloof op zijn sterkst. Al deze feiten komen voor ons tot leven, omdat wij niet alleen over die plaats lezen – we zien het voor ons met onze eigen ogen!

Daarom brengen wij eenmaal per jaar de uitdagingen van geloof op Berg Sinaï. Sinds we dit begonnen te doen in 1980 hebben duizenden mensen grote overwinningen behaald en geweldige getuigenissen gegeven, door de gebeden die werden opgezegd op die berg. We gaan alleen voor grote dingen naar Berg Sinaï. We gaan daar heen om levens radicaal te veranderen. We gaan daar heen om over moeilijke dingen te beslissen. We gaan om door ons offer te tonen dat ons geloof echt is, om daarvoor in de plaats de realisatie van Gods beloftes in ons leven te zien! Het is een privilege om er deel van uit te maken. Het is een zegen om deel te nemen aan de Uitdaging van Berg Sinaï.

Bisschop Renato Cardoso

Een commentaar

  1. Ik ben erg blij dat de bisschoppen van de UKGR dit initiatief nemen,want God is tot heden hetzelfde en wil ook hetzelfde voor ons doen als wat Hij in het verleden voor Zijn kinderen heeft gedaan.

Laat een commentaar achter