Het offer is niet gelimiteerd aan het volk van Israƫl en evenmin aan de Universele Kerk van Gods Rijk. Het offer heeft altijd al bestaan, omdat het een demonstratie van geloof is aan de god waarin men gelooft.

Het offer is een demonstratie van het geloof van de persoon en het is juist bij het offer dat er gemeenschap kan plaatsvinden tussen de trouwe dienaar en zijn god (kijk maar in de bijbel: “Wanneer een persoon offert dan verbindt hij zich met de persoon aan wie hij offert”- 1 KorintiĆ«rs 10)

Vanaf het moment dat de persoon aan God offert, dan maakt hij een verbond met God zelf. Het offer is een buitengewone inspanning die men doet om een groter voordeel te behalen. Vaak wordt hiervoor vereist dat men hun eigen wil en interesses opzij zet. In het dagelijks leven maakte iedereen zijn eigen offer(s) bijvoorbeeld door een streng dieet te volgen om een goed figuur te krijgen; lange uren maken op het werk en zelfs in het weekend om een goede professionele positie te bemachtigen; jaren op school blijven, zodat men in de toekomst een stabiel financieel leven kan bereiken of sparen in plaats van op vakantie gaan. Dit zijn houdingen die het offer vereist.In het geestelijke leven is het niet anders. De persoon die behouden wilt worden, dient zijn eigen wil te offeren, dient te vergeven en te vasten, dit zijn de offers waardoor men de beste gemeenschap met God kan krijgen.

“Als ik aan God offer, dan moet Hij mij beantwoorden. Wanneer men offert, dan demonstreert men het geloof, dit is wat de resultaten brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>