Post Image

LOGO

Dag 13 van de Vasten van Daniël

Het gebrek aan Olie

Helaas hebben velen van het altaar een persoonlijke schuilplaats gemaakt en niet een plaats van constante offer.

Ze denken, vanwege hun uitgebrande geweten, dat ze daar “beschermd” zullen zijn en dat hun ware geestelijke staat niet geopenbaard zal worden.

Alsof het feit dat ze op het altaar zijn een levenslange garantie was zodat ze vrij zouden zijn van verleidingen of dat ze niet meer dagelijks hoeven te strijden voor hun behoudenis. Wat een trieste vergissing!

Een paar weken geleden, gebeurde er iets op het altaar dat dient als een waarschuwing voor degenen die daarop dienen.
Omdat zij niet uit Heilige Geest geboren was, ging de vrouw van een pastor vreemd, nadat zij zeven jaar getrouwd waren.
Er ontbrak haar niets. Haar man was altijd toegewijd, een metgezel, een trouwe vriend, trouw aan God en, als gevolg, trouw aan zijn vrouw. Wat kan een vrouw nog meer wensen van een echtgenoot?

Maar, om de één of andere onbekende reden veranderde haar gedachte. Bewogen door een geest van lust die haar beheerste nam zij actie, zonder te denken aan het feit dat de gevolgen van de zonde de fysieke en/of geestelijke dood zijn.
Hij liet haar onmiddellijk vertrekken. Zij ging terug naar het huis van haar ouders, omdat zij niemand meer had om voor haar te voorzien en geen grond meer had om op te staan.

Met tranen van spijt, ging zij hulp zoeken bij de vrouw van de leider van de kerk van dat land. Ze probeerde om de steun en de zekerheid die zij had verloren te zoeken, zij wilde “olie lenen” van degene van wie zij wist dat zij die had. Zij was bereid om zich te onderwerpen om wat voor soort werk dan ook te doen, welke aanbod zij ook kreeg, zolang ze maar dicht bij deze “zekerheid” kon zijn; de zogenaamde verloren vrede.

Deze vrouw, die haar wilde helpen, maar tegelijkertijd de Heilige Geest niet wilde verhinderen, zei:

“Herinnert u zich de vijf dwaze maagden? Ok. Op het moment dat de bruidegom terug kwam hadden ze geen olie meer in hun lampen. Rennend gingen ze naar de vijf andere wijze maagden. En zij antwoorden hun: wij kunnen niet van ons nemen en aan jullie geven, omdat het misschien ons ook zou ontbreken. Ga snel naar de winkels om het te kopen. Maar, omdat er geen tijd was, bleven zij achter.”

De vrouw van de bisschop concludeerde en zei tegen haar: “Ik kan niet van mijn olie nemen en aan u geven. Zoek terwijl er nog tijd is, zodat het u niet zal ontbreken aan olie voor uw ontmoeting met de Bruidegom.”

Zie dat God niet handelt volgens de gevoelens! Hij zal geen “medelijden” hebben met degenen die van buiten aan de deur kloppen op het laatste uur.
Op dit moment is er nog een kans om de “olie” te kopen en geestelijk gesproken rijk te worden. Of begrijpt u niet dat de olie op aan het raken is? Natuurlijk wel!

Maar waarom herinneren zij zich dat ze hem nodig hebben pas wanneer ze leeg zijn, zonder één druppel meer? Vanwege de valse zekerheid waarin velen leven dichtbij het altaar.
De geestelijke blindheid geeft het gevoel dat men een beetje kan spelen met de sensualiteit, zonder het risico te nemen dat er een bastaard geboren wordt (zie Jakobus 1:14-15).

Wanneer we zondigen dan verliezen we alle verworven rechten. Het baat niet om te klagen, te schoppen of zich te rechtvaardigen…
Alleen degenen die zich onderwerpen aan de Here Jezus en toegeven wie zij zijn voor God en de mensen, ontvangen de KRACHT OM KINDEREN VAN GOD TE WORDEN. Dezen zijn wél in staat om de Heilige Geest te ontvangen, zodat het hun niet zal ontbreken aan zalving.

Het gebrek aan olie zal de dwazen, vroeger of later, aan de deur van de anderen doen kloppen.

Vind je dit leuk? Deel het:

Gerelateerde artikelen

One Response to Dag 13 van de Vasten van Daniël

  1. N.T.Daal25 december 2011

    Voorkomen is beter dan genezen. Het staat niet voor niets geschreven : waak en bidt. Een titel is geen garantie van de behoudenis! In tegendeel. Juist dien je nog harder te strijden voor je behoudenis omdat je dagelijks in het vizier van de duivel staat. Het is bekend dat hij veel geduld heeft. Het maakt niet uit hoelang het zal duren als hij maar zijn doel behaalt en dat is ons ziel naar de hel brengen.
    Daarom waak en bidt met alles dat in je is. Zorgt dat je olie genoeg is om het vuur brandend te houden tot de bruidegom terug is.
    Mw. Daal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>