Er is een onderscheid

“Maar wat zegt het Goddelijk antwoord tegen hem? Ik heb voor Mijzelf nog zevenduizend mannen overgelaten, die de knie voor het beeld van Baäl niet gebogen hebben. Zo is er dan ook in deze tegenwoordige tijd een overblijfsel ontstaan, overeenkomstig de verkiezing van de genade.” (Romeinen 11:4-5)

God heeft tegen Elia gezegd dat er nog 7000 mannen waren die zich niet voor Baäl zijn gaan knielen. Maar de vraag is, waarom heeft Elia het verschil gemaakt? Hij geloofde, hij had zekerheid en hij nam actie.

Maar vandaag de dag is er nog een overblijfsel, een kleine groep die zich niet tegenover Baäl knielt. Wil je één van de 7000 zijn? Ik denk het niet. Hoogstwaarschijnlijk zeg je tegen jezelf dat je het verschil wilt maken, maar hoe? Hoe kan je dat doen? Stil blijven? Nee! Je begint het verschil te maken op het moment dat je actie neemt, op het moment dat je God op de proef zet, je geloof op de proef zet.

En om het verschil te maken heb je de Geest van God nodig, je hebt zijn vuur nodig. Neem deze gelegenheid van de Campagne ‘Leven voor Leven’, geef je leven over om het ware leven te ontvangen, het leven waar je het verschil maakt.

Tip: Je leven overgeven is niet alleen met woorden. Jij die God echt binnen in jou wilt hebben dient de verkeerde dingen te verlaten. Hetzij een relatie die jou van God houd, slechte vrienden, de zondes.. Jij weet precies wat het ding is dat jou tegenhoudt. Laat het los. Geef jouw leven en ontvang Zijn Leven. Die je in feite al ontvangen heb, want Hij gaf het al voor jou aan het Kruis :).

Feitje: Degene die zich niet knielde voor Baäl, zijn de degene (in onze tijd) die erkennen dat er een God is en ervoor gekozen hebben om Zijn wil te doen. De dienaren van Baäl zijn degene die God wel kennen, Zijn Woord gehoord hebben, maar alsnog alles doen wat tegen Zijn Wil in gaat en nog het lef hebben om te zeggen: “Ik ben een kind van God”, “Ik dien God”, “Ik leef voor God”, “Ik ga naar de Hemel”.

Echt? De Bijbel zegt namelijk:

“Als iemand niet geboren wordt uit water en Geest, kan hij het Koninkrijk van God niet binnengaan.” (Johannes 3:5)

De keuze is aan jou..

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *