Hoe ver ga jij?

Vaak wanneer wij voor een uitdaging staan of iets willen dat boven onze capaciteit lijkt te gaan, vragen we onszelf af: “Is dit wel de wil van God… Kan ik dit wel… Zou God dit of zou God dat….?

Nou, iemand vroeg dit eens aan Jezus en Hij had daar het volgende over te zeggen, Jezus zei: ‘Ik wil het…’
(Matteüs 8:3).

Nog niet overtuigt? Dit is wat Jezus zei tegen Petrus toen hij op het water wilde lopen: ‘Petrus antwoordde Hem en zeide: Here, als Gij het zijt, beveel mij dan tot U te komen over het water. En Hij zeide: Kom!’ (Matteüs 14:28-29)

Conclusie: GOD WIL HET!!! God wilt alles wat wij ook willen en er zijn geen uitzonderingen als wij het doen om God te behagen en Hem de eer te geven! Vaak is het zelfs God die ons de wens heeft gegeven, want de duivel zou ons niet iets laten wensen wat goed voor ons is.

God zegt nooit tegen ons: “Nee, dit is te gevaarlijk, dit is te veel, te moeilijk…” Hij zegt ons nooit om in onze comfort-zone (in de boot) te blijven, maar integendeel; KOM of GA! Hij duwt ons vooruit.

Wees wel wijs en gebruik je gezonde verstand. Laat je niet bedriegen door een gedachte die niet van God komt, maar oh zo goed lijkt.. Nogmaals wees wijs.

Wij maken ons vaak zorgen over Zijn deel, maar Hij zal het doen en niet falen. Hij zal jou “op water doen lopen” zolang jij blijft volharden in jouw geloof, want we weten helaas allemaal wat er met Petrus gebeurde… Maar, dat weten we omdat hij de enige was die daar het geloof en lef voor had. De andere discipelen hoorden Jezus hetzelfde zeggen, maar bleven in de boot zitten.

Op water lopen, maakt Hij mogelijk en is dus in feite het makkelijkste gedeelte, maar óf wij gaan én hoe ver wij gaan, is aan ons. Tenminste, àls je durft te gaan en je niet laat overmeesteren door de twijfels… Dus hoe ver ga jij?

#JijBentSterk #JvO

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *