Jouw oplossing

Hier is het dan, de laatste deel met een leerzame boodschap over hoe jij jouw sitautie kan transformeren.

In het vorige deel vertelde we wat Jakob deed om zijn leven te kunnen transformeren.. “Maar wat voor een vastberadenheid had hij dan?” Ik zal je het nu vertellen.

Trouwens.. Als je het vorige deel nog niet gelezen heb, is het wel goed om dit eventjes te doen, anders zal wat je nu gaat lezen een beetje verwarrend voor je zijn en lang :). (Lees het hier)

Als je Jakobs verhaal leest in Genesis (eerste boek van de Bijbel), zul je zien dat hij altijd vluchtte voor zijn problemen. Hij loste het nooit echt op. Eén ding dat we niet kunnen vergeten is dat hij bereid was om alles te doen voor wat hij wilde. Los daarvan begreep Jakob wel wat de zegens van God inhielden.

Jakob begreep dat de zegens van God speciaal waren. In tegenstelling tot zijn broer Esau, waardeerde Jakob de zegens wel. Jakob maakte tijdens een hongerig moment van zijn broer misbruik van de situatie. Als Esau hem zijn recht op de zegen voor de eerstgeborene zou geven, zou hij wat soep krijgen van Jakob. (Jakob had totaal geen recht op die zegen, want hij was niet de eerstgeborene).
Alleen valt het ook op dat Jakob zijn broer niet alleen soep gaf, maar ook brood.

Toen gaf Jakob aan Esau brood en het linzengerecht…

Hij gaf hem zelfs een extraatje. Hij was bereid om alles te doen voor wat hij het meest wilde.

Ok…wel erg ja… Maar wat heeft dit nou te maken met mij?

Misschien heb jij in het verleden ook alles gegeven voor wat jij wilde, maar wist je al dat het eigenlijk niet goed was.
Misschien heb je van je moeder gestolen (wetende dat je betrapt kon worden)…
Misschien heb je drugs gebruikt op school (wetende dat als je betrapt werd, je van school geschorst of verwijderd kon worden)…

Deze onnodige risico’s waren jouw “extraatje”, jouw “brood”, om te krijgen wat je (op dat moment) wilde… Geld, plezier, populariteit enz.

Begrijp je nu een beetje hoe het verhaal van Jakob toch wel te maken heeft met jouw situatie? Hoe vaak heb jij “brood” gegeven om jouw zin te krijgen? Eerlijk?

Je weet dat het niet goed is, maar toch… “De verleiding is zo sterk”.. voor een moment…
Maar is dat het waard om er daarna dagen, weken, maanden of zelfs jarenlang spijt van te hebben? Ik geloof het niet.. Althans ik zou het verschrikkelijk vinden om zo lang met een gevoel rond te lopen dat ik in de eerste instantie zelf gecreëerd heb.. Best wel triest..

Maar geef niet op, Jakob’s leven transformeerde toen hij eerlijk was. Hij schuilde niet meer voor de problemen. Integendeel, hij begon ze juist te confronteren. Hij gebruikte zijn brood voor het goede, ondanks het feit dat er een kans was dat zijn broer hem zou doden. Echter, het tegenovergestelde gebeurde, Esau vergaf Jakob. Dit is wat wij dienen te doen. Zal het moeilijk zijn? Ja. Is het een onmogelijke zaak? Absoluut niet!

Nu weet je dat wegrennen, liegen, doen alsof het er niet is, niet goed is. Het maakt het alleen maar erger. Trouwens, dat zandkasteel dat je aan het bouwen was valt bij harde wind en wat water zo om… geloof mij maar. Dus geen zand meer over de problemen. Verander al het negatieve in goede dingen. Vergeet de ervaringen die jij hebt gehad. Jij bent jij en ik geloof dat God een eigen verhaal voor jou geschreven heeft. Investeer daarin en ik weet zeker dat jij nooit meer jouw extraatjes zal geven aan hetgeen slecht voor jou is.

#IkGeloofInJou #WeesSterk #WeesMoedig #WeesEerlijk #WeesDapper #JijbentWaardig

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *