#Relationshipgoals

Hoe komt het dat de jeugd tegenwoordig zoveel bezig is met #relationshipgoals?

Simpel…

Laten we een tijdsprong maken naar jaren geleden, toen je nog een kleine dondersteen was, 3, 4, 5 jaar oud enz.

Herinner jij je dat sprookje met die prinses die in de problemen belandde en die prins (die zij niet kende) haar random te hulp schoot, een boos iets (heks, draak, monster, stiefmoeder enz.) versloeg, haar redde, een kus gaf (ondanks dat ze zijn naam niet eens kende) en ze leefden nog lang en gelukkig?

Nou… Daar begon het…

In alles om ons heen zien we hoe “noodzakelijk” het is om iemand te hebben. Dit krijgen we sinds kleins af aan mee.

De #Relationshipgoals zijn gebaseerd op sprookjesfiguren die bedacht werden door mensen van wie we niet eens weten hoe hun liefdesleven was. Op social media kijken we vaak naar de selfies, romantische foto’s en flipagram stories van anderen en baseren onze doelen voor de liefde daarop…

Iemand hebben is inderdaad heel belangrijk, maar waar het vaak misgaat bij ons jongeren (en soms zelfs de ouderen) is de volgorde van beslissingen, de verwachtingen die de sprookjes hebben gecreëerd in de hoofden van de jongedames en soms zelfs de jongemannen (ze willen die prins zijn toch…).

Wij dames denken bij het eerste “Hey, hoe gaat het?” aan ons loopje naar het altaar op onze huwelijksdag en de mannen kunnen aan niets anders denken dan die oogverblindende schoonheid.
Eenmaal in het huwelijksbootje willen ze de situatie nog eens goed bekijken om er dan achter te komen dat ze al zijn uitgevaren en ze al ver van de kust zijn.

Dit hoefde niet te gebeuren als ze de situatie aan land grondig hadden bekeken en geanalyseerd. Nu krijg je de volgende uitspraken: “Vroeger was je anders!”, “Waar ben ik aan begonnen?”, “Je bent niet wie ik dacht dat je was”, “Je bent hetzelfde als al die anderen”.

Maar het feit is en blijft dat niemand is veranderd, niemand zich (op wat bijzondere gevallen na) anders heeft voorgedaan. Je kwam nu pas met beide benen op de grond, deed de roze bril af en bekeek alles op een heldere rationele manier… Je leerde de persoon nu pas kennen.

We willen allemaal “het ultieme liefdesverhaal”, en God wil je dit ook graag geven… Maar de volgorde moet kloppen en jij moet weten hoe te zien of “Prince Charming” of “Cinderella” écht de juiste is voor jou.

Kom daarom aanstaande donderdag naar de #LiefdesTherapie.

Leer wat échte #Relationshipgoals zijn!

#LiefdesTherapie
Elke donderdag om 19:30u

Let op! Op donderdag 12 oktober vindt de LiefdesTherapie alleen plaats op de volgende locatie:

Rotterdam – Westersingel 42

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *