Waarom moet het anders…?

Velen jongeren van de kerk denken ongetwijfeld vaak: “waarom kunnen wij niet zijn zoals de andere jongeren (van buiten)”?

Het is belangrijk om je er goed van bewust te zijn, dat je door voor God te kiezen, automatisch tegen de stroom in zal gaan. Want de normen en waarden van het geloof zijn nou eenmaal totaal anders, dan die van de (huidige) wereld.

“Bedriegers, weet u niet dat als u vriendschap met de wereld sluit, dit betekent dat u een vijand van God bent? Wie voor de wereld kiest, maakt zichzelf tot vijand van God.”  (Jakobus 4:4)

De keuzes die wij maken gebaseerd op het geloof, zullen door sommigen gewaardeerd worden en door anderen bekritiseerd. Als wij in het licht willen wandelen, kunnen we niet wandelen in de duisternis en omgekeerd geldt hetzelfde. Als er geen verschil zou bestaan tussen degenen die voor God kiezen en degenen die dat niet doen, zou zeker weten geen enkel persoon de moeite doen om God te willen zoeken en behagen!

“Er staat niet voor niets in de Boeken: “God wil de geest die Hij in ons liet wonen, helemaal voor Zich alleen hebben.” (Jakobus 4:5)

Het moet anders en wij moeten anders zijn, omdat God zelf het zo heeft ingesteld. Hij heeft ons gemaakt en Hij wilt ons gebruiken zoals Hij het wilt, waar Hij wilt, hoe Hij het wilt…, maar dit hangt af van onze eigen vrijwillige keuzes.

Als ik voor de wereld kies, kies ik er automatisch voor om tegen God te zijn en zodoende wordt ik zoals de anderen (van buiten).

Door voor God te kiezen, kies ik er juist voor om Hem te volgen en zodoende word ik anders en zal ik handelen op een andere manier, die God behaagt 💪🏽.

De keuze is ten alle tijde van mij, maar als ik voor God kies, dan moet het anders. Omdat God het zo wilt, Hij wilt jou voor Hem alleen en jou zegen met Zijn beste!

Dus het antwoord op de vraag: Moet dit echt? Moet ik echt anders zijn? Antwoord: Waarom heb je er “moeite mee als je in eigen ogen al van God bent?

Analyseer jezelf goed, heb je echt geen vriendschap met de wereld? Wees eerlijk, weet wat je wilt en maak de keuze. Verbreek de vriendschap met de wereldse dingen. En hiermee wordt niet bedoelt dat je niet kan werken, uiteten kan gaan… nee.. Hiermee worden de dingen bedoelt waarvan je weet dat niet goed is en een afstand tussen jou en God creëert.

Wees sterk! #Beslis

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *