>
Bookmark to: Facebook Bookmark to: Twitter Bookmark to: Google Bookmark to: Myspace Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: Yahoo Bookmark to: StumbleUpon Bookmark to: Reddit Bookmark to: Digg

Beestjes

200292867-001Er zijn weinig dingen die ik zo vies vind als insecten. Dus ik vond het niet bepaald prettig toen ik er eentje vond in mijn kamer (en hij was nog groot ook). Ik had mijn eigen reactie moeten opnemen want dan zou ik nu een trending topic zijn. Ik wist niet hoe snel ik een schoen moest pakken om dat ding dood te slaan. Vervolgens heb ik mijn kamer schoongemaakt om zijn vriendjes niet aan te trekken.

Dat is dus hoe ik wakker werd, ook geestelijk. Want ik vond het grappig hoe ik schrok van zo’n klein ding dat weinig kwaad doet en ik maakte een kleine vergelijking met ons karakter, ons binnenste. Want vaak zijn er kleine dingen die wij opmerken aan onszelf, maar die wij bestempelen als “niet erg” of “normaal, want niemand is perfect”.

Maar zou jij een kakkerlak, (het was geen kakkerlak in mijn kamer), in leven laten als je het in je kamer vond? Je zou waarschijnlijk niet eens meer in je kamer willen slapen! En toch merken we dingen op in ons karakter en gaan we door alsof er niets aan de hand is…

Het zijn de kleine dingen die het verschil maken, ook en vooral met het ontvangen van de Heilige Geest. Als Hij jou dus iets “kleins” heeft geopenbaard, is het omdat Hij wil dat je het verandert zodat Hij in jou kan komen wonen.
De Heilige Geest komt niet wonen in een huis vol insecten, want dat zou jij ook niet doen. Ruim dus op en dood al die beestjes.

Geef een reactie