De beste keuze!

Door de problemen thuis, was ik altijd verdrietig, liep ik rond met een enorme leegte en nog meer complexen. Ik was een erg gesloten en verlegen persoon, hierdoor vond ik het erg moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik liep rond met een masker en begon mezelf voor te doen als een dame die ik in werkelijkheid niet was. Op de feestjes waar ik vaak naartoe ging, ontmoette ik mensen die een negatieve invloed op mij hadden. Ik dacht dat als ik een werelds leven zou leiden, ik op deze manier mijn leegte zou vervullen met geluk. Echter, dit was niet zo.

Het grootste probleem dat ik had, lag in mijn binnenste. Ik dacht altijd dat ik geen waarde had en dat mijn dromen slechts dromen waren, grote dingen bereiken leek voor mij onmogelijk. Ik dacht niet dat ik de capaciteit had om iets te doen.

Een kennis van mij nodigde mij uit om naar de kerk te gaan. Maar ik kwam alleen om de thuissituatie te veranderen. In mijn gedachten had ik het idee dat als de problemen thuis opgelost zouden zijn, alles perfect zou zijn.

De pastor sprak op een duidelijke manier, hij was zeker van wat hij zei en daardoor kreeg ik de kracht om mijn problemen op te lossen. Ik begon ook deel te nemen aan de JvO (Jongerengroep). Het was zeker niet gemakkelijk en door de moeilijkheden om mij heen gaf ik op en heb ik drie keer afstand genomen van de kerk. Ik was geestelijk “dood”, ik had geen geloof meer en daardoor zat ik altijd vast tussen de kerk en de wereld. Wanneer ik wegging, kwam ik terug en dit gebeurde meerdere malen. De laatste keer dat ik de kerk verliet, zat ik in een relatie met iemand die niet goed voor me was en waar ik veel leed aan overhield. In mijn binnenste was ik kapot, mijn vertrouwen in anderen was weg.

Na die ervaring besloot ik voor de laatste keer alles aan God te geven, deze keer was het ècht. Ik was het zat om in het donker te leven, in het begin sprak ik alleen met God. Ik wist wat ik moest doen, maar ik deed het niet. Ik ging naar het Altaar en ik offerde mijn geestelijk leven aan God. Ik koos ervoor om een nieuwe identiteit te hebben.

Vandaag de dag ben ik helemaal anders, ik ben vrij van alle complexen, ik ben open naar andere mensen toe. Ik heb helemaal geen problemen om sociaal te zijn en ik heb vrede in mijn binnenste.

Jessica Mendes