Familie probleem overwonnen

glodimbweteNa zelf te hebben ervaren hoe komen naar het UKGR Centrum mij had geholpen met de problemen waarmee ik worstelde, besloot ik om te strijden voor de verandering in mijn broer Gaël. Hij was namelijk verslaafd geraakt aan wiet, depressief geworden, ging niet meer naar school en ging met verkeerde mensen om. Ik zag hem voor mijn ogen achteruitgaan. Ik maakte mij veel zorgen om hem en raakte gefrustreerd door mijn oudere broer in zo’n staat te zien.

Ik wist dat er een oplossing was voor deze situatie. Ik stopte met bezorgd zijn, omdat dat de situatie niet zou veranderen, en begon de donderdag bijeenkomsten bij te wonen voor de verandering van mijn broer. Een tijdlang kwam ik, zonder enig teken te zien. Maar ik was vastberaden en ging door totdat ik de verandering zag waarvoor ik aan het strijden was. Na enige tijd begon mijn broer uit zichzelf met mij te komen naar de JvO bijeenkomsten voor jongeren, maar daarna begon hij ook op andere dagen te komen om zelf te vechten voor de verandering van zijn leven.

Mijn broer is nu helemaal veranderd. Hij heeft geen verslaving meer, is niet depressief, heeft een goede baan en is een zeer vrolijk persoon. Hij besteed nu zijn tijd om andere jongeren te helpen om ook hun problemen te overwinnen. Ik kan zeggen dat het de moeite waard was om voor mijn broer te strijden en de donderdag bijeenkomsten bij te wonen.

Glodi Mbwete