Geen leed, maar vreugde!

SkanHaileAls jong meisje ben ik door vele moeilijke situaties gegaan. Dit maakte mij tot een persoon die erg agressief was, niet tegen mensen, maar tegen mezelf. Er was een pijn in mijn binnenste die constant aanwezig was, ik kon het maar niet negeren.

Omdat ik het zo zat was om te leven met een pijn die maar niet leek te helen, begon ik mijzelf te pijnigen. Elke keer dat ik een scherp voorwerp zag begon ik zenuwachtig te worden, omdat ik mijzelf ermee wilde pijnigen in de hoop dat dit mijn innerlijke leed zou verminderen. Echter, dit hielp niet. Hierdoor kreeg ik telkens het verlangen om mezelf van het leven te beroven. Ik wilde niet op deze manier leven, voor mij leek er geen uitweg te zijn.

Een familielid nodigde mij uit om naar het UKGR Centrum te komen. Ik ben gegaan, heb met de pastor gesproken over wat ik aan het meemaken was en hij oordeelde niet, ik werd juist geholpen. Mij werd geadviseerd om de gebedsketting te volgen op de vrijdagen, zodat ik bevrijd kon worden van de zelfmoordgedachten en agressie jegens mijzelf. Mijn verandering gebeurde niet in één dag. Ik heb moeten volharden en dit kon alleen omdat ik door het geloof de kracht ontving om niet op te geven.
Ook nam ik deel aan campagnes van geloof om de innerlijke vrede en rust te ontvangen.

Vandaag de dag ben ik een persoon die oprecht lacht. De pijn in mijn binnenste is veranderd in een constante vreugde. Wanneer ik nu een scherp voorwerp zie, word ik niet meer zenuwachtig en wil ik mijzelf niet meer pijnigen. Ik kan vandaag écht zeggen dat er een uitweg bestaat. Mijn leven is totaal veranderd. Ik houd nu van mijzelf!

Skan Haile