Meer nieuws

Het Werk van God en…

Nieuws |
Bds_LiefdesTherapie

Het Werk van God en de LiefdesTherapie

Ik was met de pastor die verantwoordelijk is voor de kerk in Vila Mariana (Brazilië) aan het praten over de helpers en hun houding ten opzichte van de LiefdesTherapie. Ik zei dat hij ze de volgende vraag moest stellen: “Wie wil problemen hebben in het huwelijk?” Niemand natuurlijk. Net zoals niemand in de zonde wil vallen en daarom ter preventie investeert in zijn relatie met God. Dit moet ook de visie voor de LiefdesTherapie zijn — voorkomen en niet alleen om problemen op te lossen. Wachten met deelnemen aan de LiefdesTherapie tot we problemen hebben in het liefdesleven/het huwelijk is net als wachten om in de zonde te vallen om pas daarna God te zoeken.

Helaas denken velen die het Werk van God doen, zelfs pastors, dat het Werk van God doen, een schild tegen de problemen is. Lees het verhaal van deze pastor. Hij had nooit gedacht dat hij een probleem in zijn huwelijk zou krijgen. Tot hij het kreeg. Hij verloor zelfs zijn plaats in het Werk van God.

Het Werk van God doen is geen schild. In het strijdveld probeert de vijand ons af te leiden. U kunt misschien afgeleid zijn en geen aandacht besteden aan uw huwelijk, maar de duivel doet dat wel. U kunt wellicht geen aandacht schenken aan uw vrouw, maar een andere man doet dat wel. De echtgenote schenkt wellicht geen aandacht aan haar echtgenoot, maar een andere vrouw wel. De vijand zoekt het verrassingselement, om op subtiele wijze, wanneer u geen aandacht schenkt, te kunnen infiltreren.

Veel pastors hebben onderwezen (of onderwezen in het verleden) dat de LiefdesTherapie enkel voor degenen is die problemen hebben in hun liefdesleven, tot het punt dat ze helpers het volgende leerden: “Maakt u zich geen zorgen over uw liefdesleven, doe het Werk van God en Hij zal voor u zorgen.” Het grappige is dat zij de helpers dit nooit leerden over, bijvoorbeeld, het financiële leven. “Doe het Werk van God en Hij zal voor uw financiën zorgen.” Vreemd, niet?

De gebedsketting van vrijdag is een tijdelijke gebedsketting in het leven van de christen. De persoon komt, wordt bevrijd en heeft die gebedsketting niet meer nodig — zolang hij in het geloof blijft en vervuld wordt met de Heilige Geest, zal hij geen negatieve energie meer hebben. Hetzelfde wat de gebedsketting van dinsdag betreft en de gebedsketting tegen de verslavingen. Dan hebben we een paar dagen die een constante onderhoud nodig hebben in het leven van een christen, omdat deze dagen zich bezighouden met gebieden die nooit onnodig zijn, zoals bisschop Macedo zelf zei: (1) de LiefdesTherapie, het ontstaan van de kerk; (2) woensdag en zondag, Behoudenis en de Heilige Geest; en (3) maandag, voor wie voorspoedig wil zijn.

Met dank aan: bisschop Renato Cardoso

Tags:

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *