De strijd van een Moeder

 

Ik had een enorme strijd met de gezondheidssituatie van mijn oudste dochter Maria Clara. Op 7 jarige leeftijd begon zij opeens last te krijgen van allerlei soorten bultjes en uitslag over haar gehele lichaam. Met de tijd werden zij groter, het barstten open,  er kwam pus uit en lieten wonden achter.

Wij woonden toen in Brazilië en ik bracht haar daar naar het ziekenhuis, maar men kon niet achterhalen wat er precies met haar aan de hand was. We kregen wat medicijnen mee om haar symptomen te verhelpen en na een verloop van tijd heelden de wondjes en zakten de bulten. Maar elk jaar herhaalden deze problemen zich.

Met lede ogen moest ik toekijken hoe mijn dochter leed aan die wonden en bulten zonder dat er enige hoop leek. Keer op keer gingen wij naar het ziekenhuis en telkens was er niets te doen.”

Op een dag echter werd ik door een kennis uitgenodigd om een dienst bij te wonen in het UKGR Hulpcentrum en ik besloot om mee te gaan. Toen ik de pastor uitlegde wat er aan de hand was, vertelde hij mij om niet op te geven, maar te geloven dat wonderen konden gebeuren. Zodoende begon ik de bijeenkomsten trouw bij te wonen. Ik ontving de Gewijde Olie en zalfde mijn dochter, dat gaf mij ook innerlijke kracht dat de situatie zou veranderen. Na een paar weken merkte ik op dat mijn dochter niet langer die bultjes kreeg en dat het ook niet meer herhaalde. Ik was zo blij om mijn dochter gezond te zien. Maar andere strijden zaten al op de horizon.

Mijn dochter ging met mij mee naar het UKGR Hulpcentrum, uit dankbaarheid van de verandering die zij had ervaren, maar ondanks het feit dat zij daar geregeld kwam, zag ik dat zij toch verdeeld was tussen God en de verleidingen. Als gevolg van haar verdeeldheid leed zij veel, vooral op liefdesvlak. Ik zag dat mijn dochter niet gelukkig was van binnen.

Ondertussen was ik naar Nederland gekomen en hier bleef ik de diensten in het UKGR Hulpcentrum bijwonen. Ik streed en bad dat mijn dochter innerlijke vrede zou bereiken. Toen zij ook naar Nederland kwam en hier met mij meeging, viel het kwartje eindelijk. Zij gaf zich totaal over aan God en ervoer innerlijke vrede. Ik zag eindelijk het geluk in mijn dochter waar ik voor streed. Zowel fysiek als innerlijk is zij nu gezond en gelukkig.

Het was een jarenlange strijd die niet altijd makkelijk was, maar als ik naar mijn dochter kijk, dan kan ik zeggen dat het allemaal de moeite waard was.

Izalea Moraes Marinho