De waarheid over de gezondheid van de leider van de UKGR

Bisschop Edir Macedo, 75 jaar, was een van degenen die besmet raakte met het nieuwe coronavirus. Hij werd op maandag 8 juni opgenomen in het Moriah ziekenhuis in São Paulo. De leider van de Universele Kerk werd behandeld met de chloroquine-medicatie en is volledig hersteld van de ziekte. Edir Macedo werd vrijdag 12 juni ontslagen uit het ziekenhuis.

‘Ik heb alle medicijnen gebruikt die door dokters zijn voorgeschreven, waaronder hydroxychloroquine, en ik voel me prima’, zei de oprichter van de Universele Kerk.

Edir Macedo werd verzorgd door het medische team onder leiding van Dr. Leandro Echenique en Dr. Ricardo Teixeira. Volgens de doktoren reageerde hij zeer goed op de behandeling.

“Hij ging vooruit zonder problemen, vertoonde een uitstekende klinische vooruitgang en herstelde volledig”, legt Echenique, die cardioloog is, uit.

Bij het horen van het goede nieuws, stuurden honderden pastoren uit verschillende evangelische denominaties hun berichten verheugd op en dankten God voor het herstel van de bisschop.

“Het is bewezen dat Geloof en geneeskunde samen buitengewone resultaten opleveren.” Pastor Alessandro Araújo.

“Glorie aan God. Bisschop, God is machtig en wonderbaarlijk. Door de getuigenis van bisschop Macedo zullen veel mensen de kracht en het geloof hebben om ook genezen te worden, in de naam van de Here Jezus.” Pastor Edilson Moreira.

“God gaf bisschop Edir Macedo vele levensjaren om het grote werk dat de Heer in zijn handen heeft gegeven, voort te zetten.” Pastor Thiago Nascimento.

“Heel sterk! Ik werd op de hoogte gebracht! Het is overwonnen voor de eer en glorie van onze Heer en Redder Jezus Christus!!! Dit virus heeft de verkeerde persoon en het verkeerde lichaam gekozen! We kunnen, als u toestemming geeft, dit eren!!! Glorie aan God!!” Pastor Ildo Macedo.

“Wat een geweldig nieuws heeft u ons vandaag gebracht over het herstel van Bisschop Macedo. Hallelujah!!” riep Bisschop Robson Rodovalho uit.

Zondag 14 juni sprak Bisschop Macedo via Instagram zijn dank uit voor de berichten en gebeden die hij van duizenden mensen heeft ontvangen.

Met een ietwat zwakke stem en langzamer sprekend, onthulde hij dat de symptomen niet zo sterk waren, maar door ouderdom verloor hij zijn eetlust en was hij wat vermoeider dan normaal.

Hij beëindigde zijn toespraak en zei; “dat de Zon van Gerechtigheid in het leven van de gelovige zal schijnen”.

Bisschop Macedo sloot de boodschap af zeggende: “Net zoals God met mij is, zal Hij ook met u zijn. Zijn Woord faalt niet!”