Ik was twaalf jaar toen ik erg last had van acne. Om daarvan af te komen werd ik door een familielid geadviseerd om…

 

Ik was twaalf jaar toen ik erg last had van acne. Om daarvan af te komen werd ik door een familielid geadviseerd om gebruik te maken van een anticonceptie dat haar ook hielp. Dit middel bevat bepaalde hormonen. Nu is het algemeen bekend dat zich daardoor bepaalde bijwerkingen van zouden kunnen voordoen. Maar ik had nooit gedacht te ervaren wat ik heb meegemaakt.

Als ik had geweten wat voor probleem het met zich mee zou brengen was ik er waarschijnlijk nooit aan begonnen. Door het resultaat dat ik zag bij mijn familielid gaf ik het een kans. Ik moest en zou van de acne en onzekerheid afkomen. Het ging goed tot op mijn dertiende. Toen begon mijn lichaam te disfunctioneren.

Ik menstrueerde maandenlang niet. Ik raakte echter niet in paniek door de onregelmatigheid van de menstruatie, omdat dat weleens kon gebeuren.  Toen ik niet maanden, maar jaren achter elkaar niet menstrueerde raakte ik wanhopig, omdat ik ook wist wat dat zou kunnen betekenen.

Ik wist niet wat ik moest doen en kreeg last van gedachten dat ik niet vruchtbaar ben en gedachten dat ik geen kinderen zou kunnen krijgen.

Ik had nooit gedacht dat het mij zou kunnen overkomen en had spijt dat ik aan die medicijnen was begonnen. Ik wist ook niet of ik de pil wel de schuld kon geven,  aangezien het niet bewezen was dat dat de oorzaak was. Deze situatie belemmerde mij zowel fysiek als geestelijk.

Ik werd angstig en vond er geen uitweg voor, omdat de enige hulp die werd aangeboden was om hetzelfde medicijn te gebruiken

Elke maand dat ik niet menstrueerde verergerde het idee dat ik onvruchtbaar was. Een aantal jaar later werd ik  door een tante uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst van de UKGR. Het was in het begin moeilijk om de stap te kunnen nemen, omdat ik veel werd tegengehouden.

Toch wilde ik iets doen, want iets moest veranderen.  Ik kon zo niet verder en ik ging en werd bemoedigd om te blijven komen op de dinsdagen voor de genezing.

Ik volgde de begeleiding van de UKGR en geloofde in de genezing die, niet door de mens, maar door het Woord van God werd beloofd.

Ik onderdam acties van geloof en gaf niet op. Op mijn zestiende werd ik genezen. Het was voor mij een ongelofelijke ervaring omdat ik al jaren niet menstrueerde en dus het idee dat het weer zou gebeuren al had opgegeven.

Vandaag de dag ben ik genezen en blij omdat ik de gedachten, onzekerheid en de angst heb overwonnen.

Nu heb ik de rust terug die ik voor jaren kwijt was. Ik kan nu gewoon een dame zijn zonder me telkens zorgen te maken over situaties die mij ervan weerhielden om naar voren te gaan!”

Chanel Kwakiye