Week twee: Gebed tegen depressie

Geestelijke problemen zijn veel groter, frequenter en zelfs ernstiger dan u zich kunt voorstellen. Laten we als voorbeeld een persoon nemen die al heel lang op zoek is naar een remedie voor depressie.

Na jarenlang te hebben geleden aan concentratieproblemen, een gebrek aan eetlust, stemmingswisselingen en zelfmoordgedachten, raakt de persoon psychisch gesproken ook aangetast.

In deze toestand gaan al snel de eigenwaarde, hoop en wilskracht verloren en is het probleem geworteld in de ziel. Om die reden zet de UKGR zich in om mensen van dit kwaad te verlossen.

Deze vrijdag, 21 januari, tijdens de gebedsketting van de Via Dolorosa, zal er een krachtig gebed opgezegd worden voor degenen die depressief zijn of een familielid hebben die lijden aan depressie.

Voordat Hij werd gekruisigd, liep de Here Jezus over de Via Dolorosa. Hij droeg veel meer dan een kruis op Zijn schouders; Hij nam onze pijnen op Zich. We kunnen dus niet accepteren dat we een leven moeten lijden dat gebukt gaat onder leed en bezorgdheid.

De eerste week was gericht naar degene die de last van het bedrog met zich meedragen. Deze tweede week zal het gericht zijn naar degene die kampen met depressie.

Gebedsketting van de Via Dolorosa
Vrijdag 21 jan om 10u, 15u en 19:30u

In Den Haag aan de Fruitweg 4
En in alle UKGR Centra in Nederland
(Klik hier voor de adressen)