Relaxed of Opstandig?

Zinnen zoals: “Als God het wilt”, “het is in de handen van God” maken deel uit van de woordenschat van veel mensen. Ze denken dat de Allerhoogste kiest en namens hun handelt, alsof alles afhankelijk is van Hem alleen. De mensen in het algemeen hebben de neiging om de verantwoordelijkheid van hun beslissingen te leggen in de handen van anderen.

Maar de waarheid is dat u verantwoordelijk bent voor het resultaat van uw leven. Uw toekomst ligt in uw eigen handen. En het maakt niet uit in wat voor omgeving of situatie u geboren bent, dingen kunnen veranderen.

Het geheim ligt in uw houding tegenover uw problemen. Heeft u het geaccepteerd als een deel van uw leven en heeft u zelfs uw leefstijl aangepast om uw probleem tegemoet te komen? Of heeft u een brandend geloof in uw binnenste dat Gods belofte met het soort leven dat u lijdt vergelijkt?

Wie heeft er al niet, tenminste één keer in zijn leven, zichzelf afgevraagd: “waarom?” Waarom is mijn familie constant aan het ruziën of worden ze slachtoffer van de kwalen van deze wereld? Waarom zou alles na een jarenlange opbouw van een bedrijf uit het niets instorten? Waarom moet mijn lichaam worden getroffen door ziekte? Waarom?

In zo’n oneerlijke wereld vol onrecht, kan alleen het geloof een vervuld leven garanderen. Zonder dat worden we overvallen door zorgen en angst; we worden twijfelachtig en kunnen gedomineerd worden door gedachten om alles op te geven. Het geloof veroorzaakt van nature een opstand tegen al deze dingen, een opstand die de aandacht van God trekt en uiteindelijk de overwinning behaalt.

Hoe is uw houding?

Dit was Gideons ervaring; hij accepteerde het niet om zich voor zijn problemen te verbergen, ook al deed iedereen het. Hij kon gewoon niet leven met het feit dat Gods beloften nergens in zijn leven te vinden waren.

Opstand is geen woede tegen God en het is ook geen rebellie tegen Hem. Maar het is de erkenning dat er iets moet veranderen. We hebben allemaal hetzelfde recht als Gideon. Hij wist wat God moest doen. Hij kende de beloften van God.

Als u uw leven vergelijkt met de beloften van God en ziet dat het niet hetzelfde is, moet u in opstand komen.

Wilt u meer weten over het geloof dat gepaard gaat met opstand? Neem dan van maandag t/m vrijdag deel aan het programma “Woord van Leven”. Dit programma wordt gehouden om 22u. Hierin zal er gesproken worden over dit onderwerp. Facebook (Klik hier)