Boodschap

Gods uitnodiging

convite-706x410Een test doen om te kijken of iets waar is of vals is niet moeilijk. U dient simpelweg te doen wat er wordt voorgesteld en daarna te kijken wat er gebeurt. Het resultaat zal doen blijken of de informatie die u kreeg reëel of irreëel was, of het functioneerde of niet functioneerde, of het waar was of een leugen.

Mensen doen dit elke dag. Ze testen een product uit, een dieet, volgen de begeleiding van het navigatiesysteem, de instructies van de dokter, adviezen van hun ouders en vrienden… Maar hoe komt het dan de mensen zo afkerig zijn om God te beproeven, als dat ook inhoudt om te doen wat Hij zegt en de resultaten vervolgens te oordelen?

God biedt ons de volgende uitnodiging:

“Breng de gehele tiende naar de voorraadkamer, opdat er spijze zij in mijn huis; BEPROEFT MIJ TOCH DAARMEDE, zegt de Here der heerscharen, of Ik dan niet voor u de vensters van de hemel zal openen en zegen in overvloed over u uitgieten”

– Maleachi 3:10

Het is heel simpel: u doet wat Hij zegt (u brengt de tiende) en observeer dan de resultaten (of Hij wel of niet zegens in overvloed over u heeft uitgestort). Alleen op deze wijze kunt u zien of dit woord waar is of een leugen. En u kunt dit niet alleen met betrekking tot de tienden doen, maar ook met alle andere beloftes van de Allerhoogste.

God geeft ons niet alleen het recht om Zijn Woord te beproeven, maar nodigt ons ook daartoe uit. Hij is degene die het meest wil dat u de actie van Zijn Macht zult zien en weet wat Hij doet en Wie Hij is. Om dat te bereiken, hoeft u alleen maar de Allerhoogste te beproeven zoals u dat ook doet met uw medemens. Wat voor moeite zit hierin?

Als u de moed niet heeft om Gods simpele, maar vastbesloten, uitnodiging te accepteren, dan heeft het met één van de twee te maken: of u bent bang om te ontdekken dat u uw gehele leven het verkeerd had met betrekking tot uw geloof of u weet al dat dit de waarheid is en u kiest er liever voor om in de leugen te blijven leven.

Bisschop Edir Macedo

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *