Boodschap

Nog een zoon van Abraham

“Ik zie nu in waarheid in dat God niet iemand om de persoon aanneemt” (Handelingen 10:34)

Om deze reden heeft de UKGR geïnvesteerd in de evangelisatie in de gevangenissen. En in de staat Texas, in de VS, is dat niet anders geweest. De UKGR is al binnen negen gevangenissen, en een daarvan is met maximale veiligheid, met executie van de doodstraf, bekend als “Death Row”. Door de dagelijkse bijeenkomsten worden er meer dan 3000 gedetineerden geholpen en hebben geleerd over het levende geloof, vergiffenis en nieuw geboorte en velen zijn al gedoopt en hebben zelfs hun vrijheid gekregen. Dit is het geval van Casey McCain.

“Mijn jeugd was geweldig! Ik had alles wat ik wilde en nodig had. Ik ben opgegroeid met voetballen, honkballen en golfen. Op school kreeg ik goede cijfers en hoefde me nergens zorgen over te maken. Drie jaar na de middelbare school in 2003 ben ik getrouwd. Ik was iets meer dan 13 jaar getrouwd. Ik had 3 prachtige kinderen en leefde, ogenschijnlijk, een geweldig leven. We waren de typische ‘Amerikaanse familie”. Ik werkte en zorgde voor mijn familie zoals het hoort. Maar ik leefde op de verkeerde manier.

Op een nacht in 2008 was ik in een cafe en er begon een gevecht. Ik ging naar mijn vriend om hem te verdedigen, maar vanaf dat moment werden de dingen moeilijk voor mij. Twee weken later na al die ruzie ging ik naar de rechtbank. Twee jaar lang heb ik verschillende hoorzittingen over deze zaak gehad, tot in 2010, toen ik mijn proces had. De rechter veroordeelde mij tot 6 jaar proeftijd. Van de 6 jaren, heb ik 5,5 jaar in de gevangenis doorgebracht. Ik ging toen veel uit, ging naar feestjes en had veel ruzie met mijn vrouw over geld en andere problemen. De dingen waren niet meer hetzelfde. In 2015 ben ik gescheiden en begon ik met het daten van allerlei meisjes, begon drugs en alcohol te gebruiken. Gedurende 2 maanden heb ik geen hoorzittingen bijgewoond en mijn vrijheid werd ingetrokken. Daarom werd ik veroordeeld tot 6 jaar gevangenis in een gesloten regime. Dus, ik heb drie jaar vastgezeten.”

Maar in die tijd ging Casey naar de bijeenkomsten van de UKGR in die gevangenis. De dag dat de eerste kerk werd ingehuldigd, was hij daar en heeft sindsdien elke bijeenkomst bijgewoond. Vandaag, een jaar later, gehoorzamend aan de leringen en begeleiding van de pastors, bevrijdde Jezus hem en bevrijdde hem uit de gevangenis, en voor de Glorie van God hebben we op 15 juni zijn bruiloft gehouden.

“Het leven is veel beter wanneer u voor God leeft. Hoewel ik gevangen zat, was ik vrijer dan ooit en leidde ik anderen om de Here Jezus te leren kennen. Ik heb dingen gedaan waarvan ik nooit dacht dat ik het sindsdien zou doen. Vandaag kan ik veel mensen helpen, omdat Jezus in mij is. Ik ben ongeveer 4 maanden uit de gevangenis geweest, heb een eigen zaak en ben onlangs getrouwd.

Jezus is geweldig!!! Alles wat ik in gebed aan God vraag, beantwoordt Hij mij. Hij heeft mij gezegend. Vandaag ben ik een strijder van het geloof. God heeft me gezegend zodat ik een zegen kan zijn voor anderen.

Mijn naam is Casey McCain, ik ben 36 jaar oud en dit is mijn verhaal.”

Met dank: Bisschop Bira Fonseca

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *