Boodschap

Routine van het geloof: of u houdt ervan, of u haat het.

Goedemorgen, Bisschop!

Ik was aan het overpeinzen in het Woord van afgelopen donderdag over het feit dat we een routine van geloof moeten hebben, van intimiteit met God, en de Heilige Geest sprak iets heel sterks met mij en ik wilde het met u delen.

Laten we ons de routine van een tandarts voorstellen. Elke dag arriveert er iemand op zijn kantoor die een veelvoorkomend probleem meldt: cariës, gebroken tanden of pijnen, etc. Waarschijnlijk zijn er 10 redenen die de meest voorkomende oorzaak zijn van meer dan 90% van de consulten. En wordt de tandarts van deze routine beu? Nee! Omdat hij geofferd heeft voor deze routine. Hij studeerde meer dan 6 jaar om deze droomroutine te hebben ….

Een ander voorbeeld dat bij me opkwam, was van de vliegtuigpiloten. De volwassenen “meer ervaren” accumuleren duizenden uren vlucht. En de routine is hetzelfde: opstijgen, vliegen, landen. Soms honderden keren per maand. En heeft hij een hekel aan deze routine? Nee! Hij houdt van de routine. Hij heeft opgeofferd om daar te zijn.

Aan de andere kant, laten we ons een advocaat voorstellen die als een autoverkoper werkt. Hij offerde zichzelf op om advocaat te worden. En zelfs als hij geld verdient om auto’s te verkopen, zal hij gefrustreerd raken en zijn routine zal een last zijn. Omdat hij een andere routine heeft dan die hij heeft opgeofferd …

En zo is het ook met degene die op het Altaar is. Als hij zijn leven, zijn dromen opgeofferd heeft om God te dienen, houdt hij van de routine van het Altaar. Hij wordt wakker, mediteert over het Woord, gaat naar de kerk (of naar het Altaar dat God hem heeft gezet … tv, administratie, enz.), counselt de mensen, houdt de dienst, daarna gaat hij terug naar huis en slaapt.

Voor degene die opgeofferd heeft, is deze routine geweldig!!! Het kan jaren en jaren voorbijgaan en het wordt voor hem nooit saai.

Reeds voor degene die niet opgeofferd heeft, is zijn leven op het Altaar en de routine van het geloof een last. Hij leeft denkend aan hoe de routine te breken, aan reizen, aan iets anders doen, omdat hij geen plezier kan hebben in het dagelijks leven.

Als iemand niet blij is met de routine die hij heeft, komt het door het feit dat hij niet opgeofferd heeft om daar te zijn.

Dat God u rijkelijk zegent!

Met dank aan: Pastor Leandro Maquinez

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *