Boodschap

Vergeet het schepje niet!

“U moet bij uw uitrusting ook een schepje hebben, en het moet zó zijn dat u daarmee een gat graaft wanneer u buiten het kamp gaat zitten. Daarna moet u zich omkeren en uw uitwerpselen bedekken. Want de HEERE, uw God, wandelt binnen uw kamp om u te redden en uw vijanden aan u over te geven. Daarom moet uw kamp heilig zijn, opdat Hij niet iets schandelijks bij u ziet en Zich van u afkeert.” (Deuteronomium 23:13-14)

Iemand moet hebben gedacht: “zoveel vijanden, overal problemen en God, de Almachtige, maakt zich zorgen over de reinheid, hygiëne en lelijke dingen onder ons!”

De belangrijke vraag: is God veranderd? Geeft Hij niet om ogenschijnlijk minimale dingen?

“…en Zich van u afkeert.”
Het was een kwestie van gezondheid, hygiëne, discipline, kortom, zo belangrijk dat God zich van hen zou afkeren als ze het niet zouden naleven.

“…U moet bij uw uitrusting ook een schepje hebben…”
Vandaag zien we mensen het werk van God doen met alle wapens die ze hebben ontvangen. Ze drijven demonen uit, genezen de zieken en evangeliseren, maar ze denken niet dat ze het “schepje” nodig hebben.

In het midden van de oorlogswapens was er het schepje. Het was God die zei: vecht, overwint, maar vergeet niet de reinheid, de geur, de ijver, de details, de organisatie, de discipline, etc.

“…God wandelt binnen uw kamp…”
Ons huis, ons werk, onze kerk, kortom, waar we zijn, God wandelt met ons mee. Er kan geen vuil zijn, geestelijk of fysiek, rommel en gebrek aan discipline.

“…opdat Hij niet iets schandelijks bij u ziet…”
God waarschuwt altijd als eerste, gehoorzaamt wie verstand heeft. Als er iets lelijks is, hangt het af van onze bereidheid om het te repareren, het maakt niet uit waar het is, God kijkt alsof het in ons is. En wie het heeft, weet dat hij het heeft.

Bij deze de waarschuwing. HAAL HET WEG !!!

Met dank aan: Bisschop Gonçalves

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *