Boodschap

VERLAAT en GA

“De HEERE nu zei tegen Abram: Gaat u uit uw land, uit uw familiekring en uit het huis van uw vader, (GA) naar het land dat Ik u wijzen zal.” (Genesis 12:1)

Haran verlaten betekent, zoals we hebben geleerd, dat er een einde komt aan alles wat het BEELD van God vervormt in degenen die Abrahams kinderen zijn in geloof, oprechtheid en opstand.

Deze kunnen zich binnen een christelijke kerk of een ander religieus, sociaal, economisch, geestelijk of intellectueel segment bevinden.

Haran kan zonde, ellende, een verdeeld gezin of depressie zijn. Kortom, alles dat niet overeenkomt met het BEELD van God. Het is goed om te onthouden dat we geschapen zijn om Zijn BEELD te weerspiegelen (Genesis 1:27).

We hebben gezien dat velen Haran zelfs verlaten, maar niet naar Kanaän GAAN. Ze gaan rond Haran. Gingen ze door de deur? Ja, op een bepaalde manier. Maar ze begonnen niet aan de 900 kilometers lange reis richting Kanaän.

In deze reis, hoewel we hard, wreed, onder een brandende zon en blootgesteld worden aan allerlei soorten gevaar, gebeuren de grootste wonderen die God in ons leven wil realiseren: de ontmoeting met God op de Altaren die we onderweg hebben gebouwd, de nieuwe geboorte door de offers die we hebben gegeven voor het behoud van onze gemeenschap met God, en de doop met de Heilige Geest die komt als de eed van God of Zijn zegel in ons leven.

Het probleem van het niet gehoorzamen van “GA” is dicht bij Haran te blijven, en dus, vanwege het kleinste probleem, verdrukking of ongunstige situatie, keren we daar terug. Met velen is dit zo geweest, helaas!

Gaan we naar Kanaän? Het zijn 900 kilometers van fantastische ervaringen met de God van Abraham.

Met dank aan: Bisschop Randal Brito

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *