Het plan van God

Heb je weleens meegemaakt dat je iets heel sterks hoorde, iets dat heel goed voor jou was, maar nooit de kracht had om het te doen?

Ons eerste gebed was daarvoor. Om de persoon te versterken die door zo een situatie heengaat, zodat we alles wat we leren ook in praktijk kunnen zetten.

Ik vond ons onderwerp heel interessant, vooral omdat het als volgt begon: “Vandaag gaan we praten over iets dat niet in de mode is bij de vrouwen…” Na deze zin te lezen komt van alles en nog wat in je hoofd, of is het alleen bij mij?

Mijn aandacht was al daar en ik werd heel erg nieuwsgierig. Het ging over het plan van God voor ons vrouwen.

Heb je weleens dat gevoel gehad dat je als vrouw zijnde met van alles en nog wat bezig bent, waardoor het soms lijkt alsof je jouw rol als vrouw kwijt begint te raken?

Hoezeer waardeer jij jezelf als vrouw? Wat zijn de redenen voor de onzekerheden?

Het begon allemaal bij Eva daar in de Hof van Eden. Ze deed iets dat wij vrouwen doen of weleens hebben gedaan, “de schuld geven aan anderen”. Ze gaf de schuld voor wat ze deed aan de slang, maar in feite koos zij zelf om de verleiding te accepteren. Ze kon ook gewoon nee zeggen. God heeft gezegd dat het niet mag en punt uit!

Vandaag de dag zien we dat de vrouwen een wedstrijd met de mannen aan het houden zijn. Ja een wedstrijd, ze willen tonen dat ze alles kunnen doen wat een man ook doet. Maar wie willen ze eigenlijk overtuigen, de mannen of zichzelf?

God creëerde de vrouw omdat Hij zag dat de man een hulp nodig had, dat wil zeggen dat hij niet alles alleen kon. God creëerde de vrouw dus als een hulp, een toevoeging, zodat zij samen beter konden zijn dan 1. Niet om hetzelfde te doen, maar zodat de een aan de ander zal toevoegen. Een vrouw is normaal gesproken heel vriendelijk en attent, maar de mannen normaal gesproken niet, dit is dan een toevoeging.

“De bevalligheid is bedrog, en de schoonheid ijdelheid; maar een vrouw, die den HEERE vreest, die zal geprezen worden”(Spreuken 31:30).

Misschien zeg je: “Ja, maar ik ben niet zo. Mijn moeder heeft mij niet zo opgevoed”. Maar jij kiest wie jij vandaag wil zijn en niet jouw moeder. Hier komt het weer, de schuld geven aan de opvoeding, jouw moeder of gewoon het verleden. Maar jij kiest naar welke stem je wilt luisteren; de stem van het verleden of de stem van God…

Om het kwartaal hebben wij een bijeenkomst gericht naar vrouwen. Kom en ontdek hoe je betere keuzes kunt maken en hoe je een betere jij kan zijn.

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *