Akkers

“Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een schat, verborgen in een akker, die een mens ontdekte en verborg, en in zijn blijdschap erover gaat hij heen en verkoopt al wat hij heeft en koopt die akker.” (Matteüs 13:44)

We weten allemaal dat die schat de Heilige Geest is.

“Dus wat moeten we doen om Hem te ontvangen?”

Simpel: Alles verkopen wat wij hebben en die akker kopen.

Nadat die persoon alles had verkocht had hij schijnbaar niets meer. Maar hij wist dat wat hij zou krijgen samen met die akker veel meer waard was dan wat hij verkocht. Het was iets wat hij uit eigen kracht niet kon krijgen.

Hij kon die schat niet kopen, anders had hij niet alles hoeven verkopen om de akker te kopen. Op dezelfde manier kunnen we de Geest van God niet kopen omdat het veel waardevoller is dan we ons kunnen voorstellen. Er is niets waardevoller dan of even waardevol als Zijn Geest. Want als het zo was hadden we die schat niet nodig.

Maar de akker? Die kunnen we zeker wel kopen. De akker is het minimale.

Dit is trouwens niet letterlijk. Dus als je alles al heb ingepakt om te verkopen en weg te geven, zet het dan maar weer terug. Zoals met al de andere vergelijkingen bedoelde Jezus niet letterlijk alles verkopen, maar geestelijk.

Dit houdt in: onze eigen wil, trots, manier van denken, ongehoorzaamheid, zondes… en de lijst gaat door en door.

Dus nu we dat uit de wereld hebben geholpen:
“Wat gaat hij doen met die akker? Waarom zoveel moeite voor zo’n akker?” dachten sommige mensen misschien.

Maar wie de schat gezien heeft, doet het met plezier en heeft er alles voor over. Dit is trouwens ook een tip waarom we bepaalde doelen voor onszelf moeten houden of moeten praten met mensen met hetzelfde geloof want mensen die dat niet hebben zullen het niet begrijpen en bekritiseren.

Is het dus misschien niet vanwege bovenstaande redenen waarom het jou niet lukt om de Heilige Geest te ontvangen? Begrijp jij wel hoe waardevol Hij is en hoe “goedkoop” het is om Hem te krijgen?

Wie de visie niet heeft, blijft met wat hij heeft en blijft arm. Maar wie deze visie wel heeft, ontvangt een schat van ontelbare waarde.

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *