Een marathon, geen sprint!

Wanneer wij jongeren iets graag willen, niet alleen wij jongeren hoor :), dan zijn we bereid om alles ervoor te doen. Maar wanneer het op het geloof aankomt, willen we onmiddellijk resultaten zien.

Laat me je daar heel eventjes stoppen. Dit werkt niet zo, dit werkt nergens zo.

Ik wil niet tè straight zijn, maar laten we wel realistisch blijven hè. Ik heb dit vaak gehoord: “God kan toch alles? Waarom gebeurt het dan niet, dit is toch een eitje voor Hem? Waarom duurt het dan zo lang?” Klopt Hij kan ook alles, het is ook een “eitje” voor Hem (zoals we dat tegenwoordig zeggen).

Het duurt zo “lang”, omdat alles lang lijkt te duren als je het graag wilt en nog niet in bezit hebt. Het is net zoals wachten op de magnetron wanneer je echt honger hebt en wanneer je gewoon trek in iets hebt. Die laatste secondes of minuten… lijken wel een eeuwigheid. Soms raak je ongeduldig, ik heb dit wel eens gedaan en het vervelende was.. Soms kwam het eten er half koud half warm uit, haha, dat is nog eens balen. Nog langer wachten dus.

Wat heeft dit nou te maken met het geestelijke? Nou als we de dingen gehaast doen dan denken we niet na. En dit is nu juist wat het intelligente geloof ons laat doen, het laat ons denken. Denken over waar we mee bezig zijn, is het nuttig, is het goed voor mij?.. Weetje, dit soort vragen.

Een van de grootste frustraties is wanneer je een antwoord van God verwacht, maar het niet lijkt te komen. Zij het een zegen, een verandering in je karakter of de doop met de Heilige Geest. We verwachten het van God, maar vergeten weleens het gedeelte dat alleen door ons gedaan kan worden.. Je werkt toch ook niet 1 dag en krijgt de dag erna gelijk het salaris van de hele maand? Soms moeten we er voor zwoegen.

Alles in het geloof is een proces. Een proces van leren, vallen en opstaan en ervaring opdoen. We kunnen dingen niet versnellen, anders zullen we heel veel punten missen. Een reden waarom veel mensen ook niet krijgen wat ze willen van God is simpelweg, omdat ze nog niet hebben geleerd wat noodzakelijk is om te doen om het te ontvangen of ze hebben opgegeven omdat ze niet genoeg geduld hadden om het proces te volgen.

Jezus zei een keer dat de weg naar de behoudenis smal is. Ik weet niet van jullie, maar als ik in een nauwe straat rij is, haasten het laatste wat is zou doen. Als het nodig is rij ik zelfs onder de toegestane maximumsnelheid. Want als je hard rijdt in een nauwe straat is de kans op een ongeluk veel groter. Het is onnodig.

Doe je uiterste best, maar doe het stap voor stap en heb GEDULD!
Het geloof is een marathon en geen sprint, blijf dus volharden.

Een tip: We kunnen dit proces niet versnellen, maar wij kunnen er wel voor zorgen dat we het niet vertragen. Zorg dat je een persoonlijke relatie opbouwt met God. Een die niet gebaseerd is op de mens of vanwege verhalen van anderen.. Maar echt eentje die tussen jou en God is. Leer Hem kennen. Laat Hem jou vriend zijn 🙂

#JeBentSterk

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *