Het onmogelijke werd mogelijk

RobertoMaatrijk_websiteOp mijn twaalfde kwam ik naar Nederland en alles verliep goed, totdat ik met de verkeerde vrienden begon om te gaan. Daar begon alle ellende. Het ging van onschuldige kwajongensstreken tot het “uitproberen” van wiet. Zonder het door te hebben begon ik verslaafd te raken, waarna ik ook begon te experimenteren met andere soorten drugs. De drang om te gebruiken werd erger en op een bepaald moment kon ik niet meer zonder.

Om deze verslaving te financieren moest ik vaak geld lenen en deed ik ook verkeerde dingen. Hiervan heb ik ook de consequenties gezien. Ik kwam vast te zitten en heb mijn straf ook uitgezeten, maar daarna was er nog steeds geen verandering. Ik verloor het respect van de mensen om mij heen en ik had de beslissing wel genomen om te stoppen met het gebruiken van drugs, maar na een half jaar was die drang er nog steeds. Ik bereikte het dieptepunt toen ik ook zelfmoordgedachten begon te krijgen en zelfmoordpogingen heb gedaan.
Het leek onmogelijk om te veranderen.

Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan een dienst in het UKGR Centrum, waar ik meer begon te leren over hoe mijn leven kon veranderen. Ik begon actief deel te nemen en in praktijk te zetten wat er werd geleerd en ik begon te groeien als persoon zijnde. Ik leerde er hoe bij mijn beslissing te blijven om niet meer te gebruiken en ik ontving de kracht om voet bij stuk te houden.

Vandaag de dag ben ik niet meer verslaafd en heb ik ook geen enkele drang meer om te gebruiken. Ik geniet nu van het leven en heb geen zelfmoordgedachten meer. Ik heb verschillende diploma’s gehaald en heb nu de stabiliteit die niet meer haalbaar leek. Door het geloof kon ik dit alles overwinnen en het onmogelijke is mogelijk geworden in mijn leven.

Roberto Maatrijk